Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Pik eens een filmpje mee in de Kempen

The Road to Mandalay Foto: GVA

Pik eens een filmpje mee in de Kempen

De donkere dagen vormen het ideale moment om in de bioscoop het duister te laten verdrijven door een boeiende film. Naast het reguliere programma in de Kempense filmzalen kunt u deze week ook op deze adresjes terecht.

 

1. The Road to Mandalay

Wat: Iedere tweede woensdag van de maand kunt u in Hoogstraten genieten van de allerbeste wereldfilms voor een habbekrats. In dit meeslepende ‘The Road to Mandalay’ van Midi Z worden de textielfabrieken van Thailand op de korrel genomen. De film toont op een bijna documentaire en afstandelijke wijze het trieste lot van economische migranten in Thailand.

Praktisch: woensdag 10 januari om 20.15u in GC Hoogstraten, Buizelstraat 11 in Hoogstraten

Prijs: 2 euro

 

2. The Nile Hilton Incident

Wat: The Nile Hilton Incident speelt zich af in Caïro, ten tijde van de Arabische Lente. Noredin Mustafa werkt als politierechercheur. Hoewel het korps waarin hij werkt compleet gecorrumpeerd is, speelt hij zelf nog min of meer volgens de regels. Op een nacht wordt Noredin opgeroepen voor een moord op een jonge vrouw in het Nile Hilton Hotel. Al snel wordt duidelijk dat er meer aan de hand is dan zijn oversten willen aannemen.

Praktisch: donderdag 11 januari om 20u in zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol

Prijs: 5 euro

 

3. Un Prophète

Wat: De negentienjarige Malik moet voor een niet nader genoemd vergrijp voor zes jaar de gevangenis in. Hij moet nog veel leren. Les één is overleven. Hij moet een medegevangene vermoorden, anders wordt hij zelf te grazen genomen. Regisseur Audiard kreeg het idee voor zijn sublieme film toen hij op bezoek was in een gevangenis, waar hij vrijwel alleen Arabieren en Afrikanen zag. 

Praktisch: zaterdag 13 januari om 20u in de PlusEtage in CC Baarle, Pastoor de Katerstraat 5-7 in Baarle-Hertog-Nassau

Prijs: 4 euro

 

4. JRK Cinema

Wat: Jeugd Rode Kruis Grobbendonk-Vorselaar houdt zaterdag een gezellig filmavondje voor kinderen vanaf zes jaar. Wat breng je zeker mee: pyjama's, kussen, dekens, knuffels en een goed humeur! 

Praktisch: zaterdag 13 januari vanaf 18u in het Jeugdhuis Vorselaar, Cardijnlaan 8 in Vorselaar

Prijs: gratis

Exclusieve artikels voor abonnees