Online shoppen: de 4 meest gemaakte fouten (en zo kun je ze vermijden)

Foto: Ichi

Mode

Online shoppen: de 4 meest gemaakte fouten (en zo kun je ze vermijden)

Print
Online shoppen, het blijft een vak apart. Wat zijn de do’s & dont’s van virtueel shoppen? En waar moet je echt op letten? Dit zijn de meest gemaakte fouten en zo kun je ze vermijden!

Je hebt niet naar de matentabel noch het lookbook gekeken 

De eerste fout die je kan maken is het onvoldoende checken van de matentabel. Niet elke (web)winkel gebruikt dezelfde maatstaven voor kledingmaten. Neem je maten handmatig op en vergelijk deze met de online matentabel. Wedden dat die jurk nu wél de perfecte pasvorm heeft?

Check altijd even de lookbooks  van de webshop in kwestie, zo krijg je een beter beeld van hoe een kledingstuk je zal staan. We weten allemaal dat een oversized blouse er online wel eens kan uitzien als een jurk. Foto’s bekijken van je item op een echt persoon (en geen witte achtergrond) is dus de boodschap!

 

Je kent je eigen kleerkast niet genoeg en leest niet alle productinfo

Hoe fashionable je online aankoop er ook mag uitzien, stel jezelf altijd de vraag of je het effectief gaat dragen. Ga op verkenning in je eigen kleerkast en denk aan mogelijke combinaties. Als het met welgeteld één rokje te combineren valt, zijn er waarschijnlijk betere opties.

Hoe meer info je hebt over het product, hoe kleiner de kans dat je een teleurstelling staat te wachten. Lees daarom zoveel mogelijk! Vaak wordt de hoogte van de hak apart vermeld of indien de foto op een model wordt gepresenteerd, de lengte van het model. Zijn al je vragen niet beantwoord? Neem dan contact op met de winkel in kwestie via een contactformulier of bel even.