© Ichi

Online shoppen: de 4 meest gemaakte fouten (en zo kun je ze vermijden)

Online shoppen, het blijft een vak apart. Wat zijn de do’s & dont’s van virtueel shoppen? En waar moet je echt op letten? Dit zijn de meest gemaakte fouten en zo kun je ze vermijden!

cityfashion

Je hebt niet naar de matentabel noch het lookbook gekeken

De eerste fout die je kan maken is het onvoldoende checken van de matentabel. Niet elke (web)winkel gebruikt dezelfde maatstaven voor kledingmaten. Neem je maten handmatig op en vergelijk deze met de online matentabel. Wedden dat die jurk nu wél de perfecte pasvorm heeft?

Check altijd even de lookbooks van de webshop in kwestie, zo krijg je een beter beeld van hoe een kledingstuk je zal staan. We weten allemaal dat een oversized blouse er online wel eens kan uitzien als een jurk. Foto’s bekijken van je item op een echt persoon (en geen witte achtergrond) is dus de boodschap!

Je kent je eigen kleerkast niet genoeg en leest niet alle productinfo

Hoe fashionable je online aankoop er ook mag uitzien, stel jezelf altijd de vraag of je het effectief gaat dragen. Ga op verkenning in je eigen kleerkast en denk aan mogelijke combinaties. Als het met welgeteld één rokje te combineren valt, zijn er waarschijnlijk betere opties.

Hoe meer info je hebt over het product, hoe kleiner de kans dat je een teleurstelling staat te wachten. Lees daarom zoveel mogelijk! Vaak wordt de hoogte van de hak apart vermeld of indien de foto op een model wordt gepresenteerd, de lengte van het model. Zijn al je vragen niet beantwoord? Neem dan contact op met de winkel in kwestie via een contactformulier of bel even.

Zo combineer je een trui met een rok

© VILA

Het is een (mode)fabeltje dat elke rok bij een oversized trui past. Van minirokje tot strakke kokerrok, deze trui past het best bij jouw rok!

Hoge taille? Korte trui!Een rok met hoge taille doet al wonderen voor je figuur, dus waarom je taille niet extra in de verf zetten? Een strakke kokerrok heeft de perfecte snit voor een cropped sweater. Liever een langere trui? Een dun geweven truitje (dat je in je rok steekt) komt perfect tot z’n recht met een hoge taille-rok!

De juiste lijnen voor een midi-rok

Of je nu kiest voor een A-lijn of recht model, een rok op of onder je knie combineer je best met een rechte trui. Een coltrui of v-hals maakt je look wat spannender! Niet te los, niet te strak…Denk aan het sleutelwoord ‘recht’ en er kan weinig misgaan met je look.

Je minirok in balans

Een sexy minirokje heeft een gezonde dosis evenwicht nodig. Je benen staan al volop in de kijker, dus kies voor een iets hoger gesloten bovenstuk. Combineer je korte exemplaar dus met een oversized trui of sportieve sweater! Wel even opletten dat je XL-trui niet over je rokje valt.

Zo vind je de jeans die je het meest flatteert

© Parami

Het perfecte item om te scoren in de solden? Een jeans! Maar hoe vind je het juiste model voor jouw figuur? Van boyfriend-model tot flared, zo vind je de jeans die je het meest flatteert!

Klein of groot? Zo vind je de perfecte jeans voor elke lengte

Klein en korte benen? De 'missie' van jouw jeans is om je zo groot mogelijk te laten lijken. Een rechte pijp of old school bootcut (zonder al te veel opvallende stiksels of broekzakken) zijn perfect voor jouw lengte. Kies voor een donkere wassing, die heeft een afslankend effect en geeft je benen optisch wat extra lengte.

Gezegend met lange benen? Ook voor jou kan het een struggle zijn om de juiste jeans te vinden. Een jeans met brede pijpen, ook wel flared jeans genoemd, brengt je lange benen in proportie met je heupen.

Boyfriend jeans als redder in nood

Ladies met brede heupen vinden in een boyfriend jeans hun soelaas. Zo’n jeans valt los over je heupen zonder ze te accentueren. Een hoge taille als je stevige heupen hebt? Waarom niet! Een strakke taille kan verrassend verslankend werken.

Smalle heupen of zandloperfiguur? Lage versus hoge taille!

Iets minder curves dan je zou willen? Help moeder natuur een handje met een lage jeans! Een lage of middelhoge taille accentueert het punt nét boven je billen waardoor je instant rondingen creëert.

Smalle taille en ronde heupen? Een zandloperfiguur staat het mooist met een jeans met hoge taille. Met zo’n model zet je je taille én heupen in de kijker. The best of both worlds dus!