© Hollandse Hoogte

Binnenkort ook vanuit Antwerp Airport naar Firenze

TUI Fly breidt het komende zomerseizoen het aantal bestemmingen fors uit. Daarom werft de luchtvaartmaatschappij tweehonderd nieuwe medewerkers aan. Ook de vloot wordt vergroot.

Jan Stassijns

TUI Fly kondigde eerder aan dat het zijn netwerk dit jaar met vijftien nieuwe lijnen uitbreidt. Daardoor stijgt ook het aantal stoelen met 17%. Vijf nieuwe lijnen vertrekken uit Brussels Airport en tien uit de regionale luchthavens. Voor Antwerpen betekent dit dat reizigers deze zomer vanop de luchthaven van Deurne naar Firenze in Italië kunnen vliegen. Vanuit Brussels Airport wordt naar onder meer Thassos en Lesbos in Griekenland gevlogen, naar het Spaanse Valencia en naar Curaçao en Aruba in de Caraïben. Nieuwe bestemmingen vanop de luchthaven van Oostende zijn Djerba in Tunesië, het Griekse eiland Corfu en Hurghada en Sharm-el-Sheikh in Egypte. Vanop Charleroi kunt u vanaf deze zomer vliegen naar Djerba en Enfidha, ook in Tunesië. Die laatste twee bestemmingen worden ook in Luik aangeboden. Ook Kayseri in Turkije komt daar op de lijst met bestemmingen te staan.

De luchtvaartmaatschappij investeerde ook in duurzame en energiezuinige toestellen, zoals vier 737-MAX-toestellen, het nieuwste vliegtuigtype van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, en een Dreamliner.

Personeel gezocht

Door de groei van het aanbod kan TUI Fly 247 nieuwe collega’s aanwerven: 160 airhostessen en stewards, 64 piloten en 23 ingenieurs. In 2017 kwamen er ook al 330 medewerkers bij. De piloten die nu aangeworven worden, moeten ervaren zijn. Voor de job van cabin crew member is geen ervaring in de sector vereist. TUI Fly voorziet een intensieve interne opleiding van acht weken. Een diploma secundair onderwijs en een goede kennis van het Frans en het Engels zijn de voornaamste vereisten.

VLM Airlines lanceert drie nieuwe bestemmingen vanuit Antwerpen

© BELGA

Vanaf 12 februari kunt u vanuit Antwerp Airport rechtstreeks vliegen naar Birmingham, München en Maribor. Dat maakte VLM Airlines maandag bekend.

“De komende weken breidt het netwerk van VLM Airlines flink uit”, zegt Karl Rickard, CEO van VLM Airlines. “Op dit ogenblik vliegt VLM Airlines enkel tussen Antwerpen en London City Airport. Later deze maand, op 22 januari, gaan wij ook van start met vluchten tussen Antwerpen en Zürich. En twee weken later worden dus nog drie andere bestemmingen aan het netwerk toegevoegd. Zowel Birmingham, Maribor als München zijn niet alleen interessante bestemmingen voor zakelijke doeleinden, maar hebben ook op toeristisch vlak heel wat moois te bieden.”

De vluchten naar de Sloveense stad Maribor, de tweede operationele basis van VLM, verlopen met tussenstop in München.

“Op elke nieuwe route wordt op maandag tot en met vrijdag eenmaal per dag heen en terug gevlogen”, zo staat in een persbericht. Dat gebeurt met de gekende Fokker 50-toestellen van VLM, die plaats hebben voor 50 passagiers.

De vloot van VLM Airlines bestaat uit Airbus A320-200’s en zes Fokker 50’s, allemaal met Belgische registratie. De luchtvaartmaatschappij stelt naar eigen zeggen meer dan 100 mensen tewerk.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio