© rr

Aertssen Group wil kraanverhuurder Michielsens overnemen

Het Stabroekse bedrijf Aertssen Group, actief in onder meer de bouw en kraanverhuur, wil het kraanverhuurbedrijf Michielsens overnemen, dit om de eigen marktpositie te versterken. Zo is maandag bekendgemaakt. Michielsens zou als zelfstandige afdeling blijven bestaan. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt.

Aertssen Group is actief in bouw- en infrastructuurwerken, kraanverhuur, transportactiviteiten, logistiek, groene energie en vastgoedactiviteiten. Het is naar eigen zeggen actief in twintig landen en telt zo’n 1.350 werknemers.

De Stabroekse aannemer kondigde maandag de intentie aan om de activiteiten en het personeel van het kraanverhuurbedrijf Michielsens uit Wijnegem over te nemen. Dat familiebedrijf verhuurt hoofdzakelijk mobiele telescoopkranen en is goed voor zo’n 200 werknemers.

Versterking

Met de overname wil Aertssen Group de eigen marktpositie nog versterken. “De overname van Michielsens is een strategisch belangrijke stap en onderstreept de gezonde groeiambitie van ons familiebedrijf, zowel in België als in het buitenland”, verklaart CEO Greg Aertssen.

Michielsens, volgens de overnemer behorend tot de top drie van Belgische kraanverhuurbedrijven, zou als een zelfstandige afdeling binnen Aertssen Group actief blijven, “met de huidige medewerkers en het behoud van de eigen identiteit en klanten, die heel complementair zijn met de Aertssenklanten”.

Aertssen Group verwacht dat de overname midden februari 2018 een feit is, na afronding van een “gangbare juridische procedure”.

De aannemersgroep heeft vaste basissen in Vlaanderen, Wallonië, het Midden-Oosten en Marokko. Het bedrijf haalde in 2016 een omzet van 232 miljoen euro. Michielsens kende toen een omzet van 24 miljoen euro.

© rr

© rr

© WF