Kinderen van 2, 4 en 6 jaar kwamen om in de brand die Sonja T. aanstak uit wraak op ex-man

Print
Kinderen van 2, 4 en 6 jaar kwamen om in de brand die Sonja T. aanstak uit wraak op ex-man

Helmut Ullin en zijn ex Sonja T.M.

Sonja T.M. is veroordeeld tot 28 jaar cel. Sonja T.M. is een 38-jarige vrouw die in februari 2015 de brand in Lennik veroorzaakte waarbij haar drie kinderen om het leven kwamen. De vrouw houdt vol dat ze haar kinderen niet wilde doden. Ze handelde uit woede tegen haar ex.

Sonja T.M. woonde met haar partner in Lennik, samen met de drie kinderen van het koppel, die 2, 4 en 6 jaar oud waren, en een oudere dochter van de vrouw uit een eerdere relatie. De verhouding tussen beide partners verliep allesbehalve over rozen, getuige de 25 politietussenkomsten voor partnergeweld.

Op 11 februari 2015 brak er brand uit in een bijgebouw van de gezinswoning, waar de drie jongste kinderen op dat moment aanwezig waren. De kinderen overleefden de brand niet. Vrijwel onmiddellijk bleek dat het vuur was aangestoken, waarna de moeder werd opgepakt en onder aanhoudingsbevel werd geplaatst voor moord op de drie kinderen.

Scheiding

Sonja T.M. gaf toe dat ze de brand had gesticht, uit woede tegen haar partner omdat een gerechtsdeurwaarder haar die dag documenten had bezorgd waaruit bleek dat haar partner de echtscheiding vroeg en de hoede van de kinderen opeiste. Ze zou wel niet geweten hebben dat de kinderen in het bijgebouw aanwezig waren.

Advocaat-generaal Estelle Arpigny liet van dat verhaal geen spaander heel en eiste 30 jaar cel tegen de vrouw. "De kinderen waren duidelijk verdoofd met slaapmiddelen", klonk het. "Het kan dus niet dat ze buiten aan het spelen waren en toevallig in dat bijgebouw waren. Hun moeder heeft hen daar bewust gebracht en een gruwelijke dood laten sterven."

MEEST RECENT