IN BEELD. Wie roltrap links laat liggen, krijgt appeltje voor de dorst

Print
Antwerpen 2018 / Antwerpen -

De stad Antwerpen rolt dit jaar opnieuw de campagne ’t Stad beweegt uit. Daarmee wil de stad Antwerpenaars aanmoedigen om meer beweging in te bouwen in het dagelijkse leven. Om de campagne in gang te schieten werden maandagmorgen in het station Antwerpen-Centraal appels uitgedeeld aan pendelaars die de roltrap links lieten liggen.

Zestig procent van de volwassen Vlamingen beweegt te weinig. Bovendien brengt de gemiddelde Vlaming zes tot acht uur per dag zittend door. “Nochtans vraagt het geen grote aanpassingen om gezond en actief te zijn. Dagelijks licht tot matig intensief bewegen of 10.000 stappen zetten is al voldoende. Verder is het vooral belangrijk om het zitten om het half uur te onderbreken”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout.

De Belgische Improvisatie Liga moedigde maandagmorgen de reizigers in het station Antwerpen-Centraal op een ludieke manier aan om de roltrap links te laten liggen. Pendelaars die de trap namen, kregen daarvoor een appel als beloning. In totaal werden er zo 1.000 appels uitgedeeld.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio