TUBEKE - BEERSCHOT WILRIJK 1-2

Beerschot Wilrijk pakt volle buit mee uit Tubeke en behoudt kleine kans op nieuwe periodewinst

Print
Beerschot Wilrijk is nog niet helemaal uitgeteld voor de tweede periodetitel. De Mannekes wonnen hun inhaalwedstrijd op een drassig veld van Tubeke met 1-2. De Jonghe en Prychynenko scoorden de Kielse goals voor de rust. De aansluitingstreffer van Tubeke in de slotminuut kwam te laat. Met 10 punten volgt Beerschot Wilrijk nog wel op ruime afstand van leider Lierse en nummer twee Cercle Brugge.

Eindstand. TUBEKE 1 - 2 BEERSCHOT WILRIJK

Na de eerste helft heeft Beerschot Wilrijk het in Tubeke goed voor mekaar. De Mannekes leiden met 0-2. Tubeke had al erg vroeg in de wedstrijd met 10 man te staan. Doelman Defourny beroerde de bal buiten de grote rechthoek met de hand (bij 0-0) om Hoffer af te stoppen. De ref trok vreemd genoeg 'maar' geel. Toch opmerkelijk.

 De eerste goal was een pareltje. De Jonghe trapte een vrijschop in de muur, de bal kwam daarna via enkele stationnetjes opnieuw bij De Jonghe. Een pegel in de bovenhoek en 0-1.

Niet veel later deden de bezoekers er nog een goal bij. Vrije trap van Losada, via de vingertoppen van de doelman bal tegen de lat. Prychynenko had het leer maar over de lijn te duwen : 0-2. Tubeke was kort voor de rust gevaarlijk met een poging van Stevance, maar Romo was bij de les.

In een overbodige tweede helft kreeg de thuisploeg wel veel corners, maar het deed daar niets mee. Het was wachten tot de blessuretijd toen een samenspel tussen Vidémont en Stevance leidde tot een goal van Vidémont : 1-2. De tegentreffer viel echter veel en veel te laat voor Tubeke. Vlak na het doelpunt weerklonk immers het laatste fluitsignaal.

Beerschot Wilrijk heeft zo na zeven wedstrijden in de tweede periode 10 punten en staat daarmee op een derde plek. Lierse (15 punten) en Cercle Brugge (14 punten), blijven wel nog een eind verwijderd. Komende zaterdag volgt dan ook een zeer belangrijke thuismatch tegen de West-Vlamingen. Winnen de jongens van het Kiel dat duel en laat Lierse bovendien punten liggen tegen Tubeke, dan ligt de periodestrijd weer helemaal open.

MEER VOETBALNIEUWS