Premier League-club informeert naar Dendoncker: ondenkbaar dat Coucke zich niet zal moeien

Print
Premier League-club informeert naar Dendoncker: ondenkbaar dat Coucke zich niet zal moeien

Foto: Isosport

In zijn zoektocht naar een nieuwe middenvelder heeft West Ham geïnformeerd naar Leander Dendoncker (22). Een deal kan alleen voor een topbedrag en met de fiat van Marc Coucke, want in principe werkt Anderlecht pas vanaf deze zomer mee aan een vertrek van ‘DD’.

Hein Vanhaezebrouck wil Dendoncker straks vooral uitspelen als verdediger. Daar ligt volgens de coach zijn toekomst, maar het is niet de favoriete positie van de West-Vlaming. West Ham is dan weer vooral op zoek naar stevige middenvelders. Trainer David Moyes wordt in Engeland in verband gebracht met zijn ex-poulain Marouane Fellaini (liever exotisch, lucratief contract), Barça-middenvelder André Gomes (liever geen staartploeg) en Stoke-middenvelder Joe Allen (mag niet weg) en dus kijkt hij ook naar Dendocker. De Londense club is gek van grote, sterke spelers.

Ondenkbaar dat Coucke zich niet zal moeien

Bij Anderlecht hebben The Hammers alvast een ingang sinds de transfer van Kouyaté die ze in 2014 voor 9 miljoen uit het Astridpark weghaalden. De vraagprijs voor Dendoncker zal deze winter echter boven de 20 miljoen liggen – in de zomer nog 38 miljoen – en het is ondenkbaar dat toekomstig voorzitter Marc Coucke zich niet zal moeien. Coucke kocht Anderlecht namelijk met Dendoncker als zijn grootste goudhaantje/ kapitaalgarantie waardoor hij het laatste woord zal hebben.

De kans lijkt dus klein dat paars-wit hem nu al laat gaan, maar er zullen toch afwegingen gemaakt worden. Dendoncker is net iets minder dan vorig jaar, in augustus wilde hij zijn contract tot 2021 niet verlengen en kreeg hij de belofte dat hij na dit seizoen mocht vertrekken voor de juiste prijs. Is het dan niet beter om hem nu te laten gaan als er een Engels monsterbod komt? Eén van de laatste kunstjes van rasverkoper Van Holsbeeck.

Half miljoen Harbaoui

Het zou Anderlecht meer financiële ademruimte geven in deze transferperiode. Om nu versterkingen te halen snakt de club naar de 4 miljoen van de Stanciu-deal met Sparta Praag die deze week wordt afgerond en was er ook goed nieuws van Hamdi Harbaoui. Eerst werd geclaimd dat Zulte Waregem slechts 200.000 euro betaalde, maar insiders benadrukken dat het 500.000 euro is.

MEER VOETBALNIEUWS