Een miljoen bezoekers op 'Winter in Antwerpen'

Foto: Jan Van der Perre

Een miljoen bezoekers op 'Winter in Antwerpen'

Print
Op de Kaaien In Antwerpen zijn zondagmiddag de festiviteiten van 'Winter in Antwerpen' afgesloten. Een miljoen bezoekers kwam erop af, minder dan vorig jaar. Het stadsbestuur trakteerde zondagnamiddag zijn inwoners met onder meer gratis friet en drank.

Lees ook: Gemor bij standhouders: Héél veel betalen voor minder omzet

 

De Winter van Antwerpen vond plaats van 9 december tot 7 januari met heel wat activiteiten plaats, waaronder het openingsfeest en het eindejaarsvuurwerk. De feestelijkheden omvatten verder de kerstmarkt, een digitale wensenmuur, een reuzenrad, een schaatspiste en het kunstwerk Snowflake met maretak.

In totaal trok deze editie van 'Winter in Antwerpen' één miljoen bezoekers. "Dat is wel iets lager dan vorig jaar toen de weersomstandigheden beter waren", klinkt het bij de stad. Vorig jaar ging het om 1,25 miljoen bezoekers. Volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) was er met 97.000 kijklustigen een recordaantal mensen voor het nieuwjaarsvuurwerk. "De slagroom op de taart", meent een tevreden burgemeester.

Het reuzenrad trok 20.000 bezoekers, de ijspiste 44.000 schaatsers. Zo'n 85.000 personen bezochten de kerstmarkt. Zondag werden de festiviteiten op de Scheldekaaien afgesloten met een nieuwjaarsfeest en een winterbarbecue. Al heel vroeg kwam heel wat volk toegestroomd. Die konden genieten van een gratis snack en enkele gratis drankjes.

42r",wid:"_1467261",uiconf_id:"21813201",flashvars:{doubleClick:{plugin:!0,adTagUrl:e.url},adsOnReplay:!0,metadataProfileId:3063771,requiredMetadataFields:!0,"EmbedPlayer.WebKitPlaysInline":!0},cache_st:"1406844806",entry_id:"0_twqk642r"})}),kWidget.addReadyCallback(function(e){function a(e){gemiusStream.event("21813201",t,r,e);a.caller.toString()}if(!~e.indexOf("incontent")&&~e.indexOf("0_twqk642r")){var n=document.getElementById(e),t="0_twqk642r",i="nGEwQsgXJ7hprExa7E7U9MdvHZF8JkboWpPj7lWEnH3.G7",r=0,d=0,l=0,o=!0,u=[{name:"_SCT ",value:"news"},{name:"se",value:"undefined"!=typeof MEDIAHUIS&&MEDIAHUIS.config?MEDIAHUIS.config.page_sectionname:"nw"},{name:"ct",value:"nw"},{name:"st",value:"vid.wex.frag.vod.free"},{name:"tv",value:"news"}];callback0_twqk642r=!0,n.kBind("metadataReceived",function(){var e,a=n.evaluate("{mediaProxy.entryMetadata}");d=n.evaluate("{mediaProxy.entry.duration}");var t=document.getElementsByClassName("video-source-origin");if(t.length>0)for(var i=t.length;i>=t.length;i--){var r=t[i-1];r&&r.parentNode.removeChild(r)}if(a&&a.Source){var l=a.Source;switch(l){case"ATV":e="atv";break;case"TVL":e="tvl";break;case"TVO":e="tvoost"}if(e){var o="www."+e+".be",u=document.createElement("div"),c=n.parentNode;u.className="video-source-origin",u.innerHTML="Bekijk meer video's van "+l+' op '+o+"",c.parentNode.insertBefore(u,c.nextSibling)}}}),n.kBind("playerUpdatePlayhead",function(e,a){r=r!=Math.round(e)?Math.round(e):r}),n.kBind("changeMedia",function(e,a){gemiusStream.closeStream("21813201",t,r),t=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",t,d,u,[],i)}),n.kBind("playerStateChange",function(e){"buffering"!=e&&("playing"==e&&0==r&&l||(d>r&&a(e),0==r&&"playing"==e&&(l=1)))}),n.kBind("doStop",function(e,n){d>r&&a("stopped")}),n.kBind("seeked",function(e){d>r&&(r=e,a("seekingStarted"))}),n.kBind("playerPlayEnd",function(e,n){a("complete")}),n.kBind("doReplay",function(e,n){gemiusStream.closeStream("21813201",t,r),r=0,t=e.entryId,gemiusStream.newStream("21813201",t,d,u,[],i),a("playing")}),n.kBind("onAdPlay",function(e,a,n){o=!1})}})

 

Naast de Antwerpse burgemeester waren ook zowat alle kandidaat-burgemeesters voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van de partij. Leden van het bestuur en oppositie schudden elkaar de hand en wensten elkaar het beste voor het nieuwe jaar. In totaal werden volgens de stad 500 liter soep, 2.000 pizza's, 6.000 hamburgers, 6.500 porties friet en 8.000 liter bier genuttigd.

DOEN!