RC Mechelen is klaar voor topper tegen Lyra

Print
Eén week voor de topper tegen Lyra deed RC Mechelen wat het moest doen: geen punten verliezen thuis tegen Kontich. Het dient gezegd, de tegenstrever maakte het Racing niet bepaald lastig. De drie punten bleven dan ook in Mechelen.

RC Mechelen 2 - FC Kontich 0

Er was nog maar één minuut gespeeld of de bal stak al tegen het net. Aan de eerste paal duwde Niels Mariën de bal over de lijn. Een slap Kontich stelde teleur, en rond het kwartier stonden de bezoekers al 2-0 achter. Op aangeven van Luckermans duwde Huysmans de bal over de lijn. De thuisploeg controleerde rustig en de 2-0 ruststand was dan ook niet meer dan normaal. Na de pauze hetzelfde spelbeeld, Kontich gaf nooit de indruk nog iets aan de toestand te kunnen doen.

Veel opwinding was er niet, het was wachten tot het laatste kwartier. Toen schoot Huysmans een bal tegen de paal. In blessuretijd werd na een fout op Fontaine de bal op de stip gelegd. De ingevallen Van Dorst zag zijn elfmeter gestopt worden door de keeper. Maar veel deed het er niet meer toe, na een kwartier en 2-0 was de match eigenlijk al gespeeld.

Kontich kreeg één echte kans, een knal van Ocak vloog tien minuten voor tijd over. Opvallend: twee spelers verschenen voor het eerst aan de aftrap. Yannick Dierickx en Dani Martinez Correas. Twee Racingers liepen tegen een gele kaart aan, met toch wel serieuze gevolgen. Want voor zowel Dondo als Luckermans hun derde. Zij missen de topper volgende zondag 14 januari om 14.30 uur op het terrein van leider Lyra. RC Mechelen blijft ook na zeventien speeldagen ongeslagen.

 

MEER VOETBALNIEUWS