Van een “slechte knipbeurt” naar het langste haar ter wereld: tiener is Raponsje in het echt

Print

Van een “slechte knipbeurt” naar het langste haar ter wereld: tiener is Raponsje in het echt Video: Ruptly

Een Argentijnse 17-jarige vrouw heeft sinds kort de titel van ‘tiener met het langste haar ter wereld’, waardoor ze zich officieel ‘Raponsje in het echt’ kan noemen. De recordhoudster liet haar lokken tien jaar lang groeien zonder naar de kapper te gaan nadat ze een “slechte knipbeurt” had gekregen. “Toen heb ik gezworen het nooit meer te laten knippen. Maar op een dag zal ik dat misschien wel doen.”

April Lorenzatti was pas zeven toen ze dolgraag op Matilda wilde lijken, de hoofdrol uit de gelijknamige film die is gebaseerd op het bekende boek van Roald Dahl die wordt vertolkt door Mara Wilson. Het was toen de eerste keer dat ze haar lange lokken zou laten knippen en in het begin vond ze dat erg spannend. “Het was allemaal goed en wel toen ik dat voor de eerste keer wilde doen”, aldus de nieuwe recordhoudster die toen al lang haar had, dat ze los liet hangen of in een staart deed. “Maar de volgende dag vond ik mijn haar niet meer mooi. De verandering was te groot.”

Die dag zwoer ze dat ze haar weelderige lokken nooit meer zou laten knippen, en die belofte heeft haar geen windeieren gelegd. Na tien jaar komt haar anderhalve meter lange haardos tot aan haar enkels en dat is meteen goed voor een wereldrecord. Lorenzatti staat sinds kort in het Guinness World Records-boek als de ‘tiener met het langste haar ter wereld’ en wordt door inwoners van haar dorp liefkozend Raponsje genoemd, naar de sprookjesfiguur met de meterslange lokken.

“Mensen spreken me vaak aan op straat om te vragen hoe lang ik het niet heb geknipt en of ik ooit van plan ben om de schaar erin te zetten”, aldus April. “Of ze willen weten of ik een of andere gelofte heb afgelegd.” Naar eigen zeggen is ze nu al wat gewend geraakt aan alle aandacht die ze krijgt, maar kan ze nog steeds niet overweg met haar lange lokken als het winderig weer is. “Dan draag ik het in een vlecht, anders moet ik uren spenderen om alle knopen eruit te halen.”

Momenteel heeft April geen plannen om de schaar in ‘het langste haar ter wereld bij een tiener’ te zetten, maar ze sluit niet uit dat ze ooit van gedacht zal veranderen: “Ik wil het nu zo lang mogelijk laten worden, maar er komt ongetwijfeld ooit een dag dat ik het weer laat knippen.”

MEEST RECENT