Sven de Leijer begint met eerste zaalshow

Foto: if

Sven de Leijer begint met eerste zaalshow

Print

Het zijn drukke weken geweest voor Sven de Leijer (38). Van zijn job als politiek reporter bij De Ideale Wereld ging het naar de juryzetel van De Slimste Mens, de opnames van het tweede seizoen van Hotel Römantiek en tijdens de kerstvakantie was er ook nog zijn jaaroverzicht in Vrede op Aarde. De Leijer neemt nu even afstand van de camera, maar gas terugnemen zit er niet in. In februari begint hij met zijn eerste eigen theatertournee Content.

“Voor een publiek staan blijft mijn natuurlijke habitat”, vertelt De Leijer. “Ik vind het nog steeds plezierig om als publieksopwarmer te werken, maar de tijd is rijp om het ook eens buiten een tv-studio te proberen. Dat idee zit al even in mijn hoofd. En het theater is nog onbekend terrein voor mij, dus op een zotte dag dacht ik: foert, gewoon doen.”

Een impulsieve beslissing, dus. “De meeste theatermakers beginnen anderhalf jaar op voorhand te werken aan hun show. Ik moest er eentje in enkele maanden tijd ineen boksen. Maar dat lukt. Mijn vaste schrijfpartner, een goeie vriend van me, helpt mee. En ik zwerf al lang genoeg rond in de sector om advies te kunnen vragen. Stand-upcomedy wordt het niet, dat is niet mijn vak. Neen, het blijft dicht bij mezelf. Daarom heet de show ook ­Content: ik ben heel tevreden met mijn leven, en daar wil ik over vertellen. Anekdotisch, met veel verhalen en interactie. Het publiek moet niet bang zijn dat ik hen een hele avond ga lastigvallen, maar af en toe iemand uit de zaal plukken is nu eenmaal mijn ding.”

Nog een paar weken try-outs en dan gaat De Leijers onemanshow in première. Tot eind april moet zijn televisiewerk dus even wijken. “Af en toe duik ik nog eens op in De Ideale Wereld en binnenkort zendt Vier ook Hotel Römantiek uit. Maar alle focus gaat nu even naar de zaalshow. Geen idee waar ik aan begin, maar dat is net het opzet.”

Content begint op 13 februari in de Arenbergschouwburg in Antwerpen en vertrekt daarna op tournee, ­tickets op www.livecomedy.be

MEEST RECENT