Vier maanden cel gevorderd voor hardhandige politie-interventie in café

Foto: rr

Vier maanden cel gevorderd voor hardhandige politie-interventie in café

Print
Antwerpen 2060 -

Vier agenten van de lokale politie van Antwerpen zijn vrijdag voor de rechtbank verschenen, omdat ze buitensporig geweld zouden gebruikt hebben bij een interventie. Het openbaar ministerie hield rekening met hun moeilijke werkomstandigheden en vorderde de minimumstraf van vier maanden cel en 600 euro boete. Voor drie agenten mag die straf met uitstel zijn, maar niet voor de vierde. Hij werd namelijk in 2016 al veroordeeld tot zeven maanden cel voor een vechtpartij buiten de diensturen.

Een politieploeg werd op 2 augustus 2014 naar café Neco66 gestuurd in de Van Kerckhovenstraat. Rasim T. was er met bebloed hoofd binnengekomen, op zoek naar de mannen die hem kort daarvoor hadden aangevallen. Even later kwamen ook zijn zonen Skender en Kasim ter plaatse. Eén van hen zou een houten tafelpoot met een grote vlinderschroef hebben meegebracht.

Rasim T. pakte de tafelpoot en was ermee aan het zwaaien toen de politie binnen kwam. Die trommelde meteen versterking op. De zonen en de cafébaas konden de tafelpoot van de man afnemen. Toen een tweede ploeg ter plaatse kwam en de agenten Rasim T. wilden meenemen, stelden zijn zonen zich met gebalde vuisten tegenover hen op, waarna de situatie escaleerde.

Pepperspray en wapenstok

De agenten spoten met pepperspray, haalden de wapenstok boven en deelden slagen en schoppen uit om het drietal in de boeien te slaan. Een getuige filmde een deel van het politie-optreden en plaatste de beelden op YouTube, wat veel ophef veroorzaakte.

Het openbaar ministerie vindt dat de agenten buitenproportioneel reageerden. Voor Skender en Karim T. werd respectievelijk zes en acht maanden cel gevorderd, alsook 600 euro boete voor weerspannigheid.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio