Gemeente werkt voortaan samen Dierenbescherming Mechelen

Foto: RR

Gemeente werkt voortaan samen Dierenbescherming Mechelen

Print
Putte - De gemeente Putte werkt vanaf dit jaar samen met Dierenbescherming Mechelen voor het opvangen van verloren en gevonden huisdieren. Inwoners die hun huisdieren willen afstaan, kunnen er ook terecht.

In het verleden werkte Putte samen met het Aarschotse dierenasiel Animalibus. “Maar Mechelen is dichterbij, wat veel eenvoudiger is voor de inwoners en de politie”, stelt schepen van Leefmilieu Jeroen De Cuyper (N-VA). “Ik heb er bovendien alle vertrouwen in dat de dieren er goed worden opgevangen en dat de medewerkers al het nodige doen om een geschikte thuis te vinden.”

De adoptieprocedure van Dierenbescherming Mechelen legt volgens uitbaatster Sabine Slaets steeds de focus op het vinden van de perfecte match tussen mens en dier. "We hechten bijzonder veel aandacht aan het welzijn van de dieren in hun toekomstige omgeving", benadrukt ze. "Zo peilen we altijd naar de verwachtingen van kandidaat-adoptanten tijdens een persoonlijk gesprek."

Om de dienstverlening optimaal te laten verlopen, werkt de dierenbescherming voor adopties alleen op afspraak. Gevonden dieren kunnen er elke werkdag binnengebracht worden van 9u tot 18u en op zaterdag van 9u tot 12u. “Mensen die op vakantie gaan of tijdelijk gehospitaliseerd worden, kunnen met hun huisdier tevens terecht in het pension van de dierenbescherming”, klinkt het. 015/20.52.87

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio