Blijven feesten! Dit zijn de vijf leukste evenementen van dit weekend

Foto: DVH

Blijven feesten! Dit zijn de vijf leukste evenementen van dit weekend

Print

Uitgefeest? Of zitten de danskriebels nog in je benen? De redactie van Findout ging op zoek naar enkele evenementen die ook dit weekend nog een aanslag plegen op je onderste ledematen. Naast feestjes in Permeke, Plein Publiek en deSingel hebben ook Wintervuur en De Roma nog allerlei leuks te bieden. De vakantie is nog niet afgelopen!

Blijven feesten! Dit zijn de vijf leukste evenementen van dit weekend
Foto: Jan Van der Perre

1. De Nacht van Permeke

Om het nieuwe jaar spectaculair van start te gaan, opent de bibliotheek aan het De Coninckplein zaterdag 6 januari ‘s nachts de deuren. Verdwaal tussen de boeken en laat je verrassen door het uitzonderlijk programma. Vitalski is gastheer van dienst. Als nachtburgemeester en kruisvaarder van de literatuur is hij super blij met dit nachtelijke literaire initiatief: “Het is een gedurfd programma en de artiesten bleven jarenlang onder de radar van de gangbare media. Ik ben fan en stel ze graag aan u voor! Gastheer zijn op een nacht als deze is als een droom. De literatuur en de nacht die verenigd worden, daar moet ik bij zijn!” Naast theater, literatuur, film, kunst en muziek, kan je met de dj’s Faster Pussykat & Vincent Brijs feesten tot in de vroege uurtjes.

Praktisch: Permeke Bibliotheek, De Coninckplein, Antwerpen. Zaterdag 6 januari, 20u tot 5u. Toegangsprijs: 12 euro. Vind meer informatie op Findout

Blijven feesten! Dit zijn de vijf leukste evenementen van dit weekend
Foto: Jan Van der Perre

2. Closing Week Plein Publiek

Op het kruispunt van het Sint-Andrieskwartier, het Quartier National en het Zuid konden we de voorbije twee jaar genieten van het verborgen pareltje Plein Publiek. Dit weekend komt er een einde aan dit mooi verhaal en sluit de befaamde serre tussen de Fierensblokken definitief de deuren.

“De sluiting van Plein Publiek werd al twee keer uitgesteld, maar in januari loopt het contract definitief af”, zegt Nelson Donck van NV Congé, de groepering achter Plein Publiek. “We sluiten met gemengde gevoelens. We zijn heel blij dat we op korte tijd zulke coole dingen hebben kunnen doen. Plein Publiek had een uitgebreid en gevarieerd programma en we hebben een divers publiek aangesproken. Het is jammer dat we afscheid moeten nemen van die unieke locatie.”

Om in stijl afscheid te nemen, zijn er verschillende evenementen gepland vanaf 3 januari tot zondag 7 januari. Dit weekend staat helemaal in het teken van dansen, dansen, dansen. Op vrijdag is het feest vanaf tien uur met Skyve, BAFANA en Miami Nice, Op zaterdag verzorgen Jean Le Rouge, Hush Hefner en Felipe Bronzato de muziek en op zondag kan je vanaf vier uur terecht voor Sonntag Magiq Antwerp.

Praktisch: Plein Publiek, Craesbeeckstraat 33, Antwerpen. Vrijdag 5 januari tot zondag 7 januari. Vind meer informatie op Findout.

Blijven feesten! Dit zijn de vijf leukste evenementen van dit weekend
Dez Mona Foto: credit

3. Muziekfestival miXmass

B.O.X, de creatieve luis in de pels van deSingel, organiseert deze winter voor het eerst een waar feest van verbinding. B.O.X staat voor Baroque Orchestration X, een collectief dat hedendaagse muziek verrijkt met de klankrijkdom van de barok. B.O.X nodigt muzikale hoogvliegers van over de hele wereld uit: Efterklang (DK) Mugison (IS), Pétur Ben (IS) en Kórus (IS). Daarbovenop kan je ook komen genieten van lekkers van eigen bodem, waaronder DAAU, Dez Mona en Liesa Van der Aa. Samen slopen zij de grenzen tussen oud en nieuw, pop en klassiek, lokaal en internationaal.Praktisch: miXmass, deSingel internationale Kunstcampus, Desguinlei. vrijdag 5 januari, 20u tot 2u, Toegangsprijs 30 euro. Vind meer informatie op Findout

Blijven feesten! Dit zijn de vijf leukste evenementen van dit weekend
Foto: Koen Bauters

4. ‘A Street Concert’ op Wintervuur

Het Wintervuurfestival loopt op zijn einde. Kom dit weekend voor de laatste keer genieten van talloze optredens, acrobatie, poëzie en winterpret. Deze week staat Pieter Embrechts in de verf. Pieter Embrechts maakte vorig jaar de voorstelling A Street Concert, een reeks gezongen portretten van mensen met een uitzonderlijk verhaal die hij ontmoette op de Antwerpse Turnhoutsebaan. Dat werden kleine maar bijzondere verhalen, niet gespeend van humor of tragiek, net zoals het leven zelf. Exclusief voor Wintervuur duikt Pieter Embrechts met cameraman Stijn Van Peer opnieuw de montagecel in om de markantste ontmoetingen te bundelen. Vlij je neer in één van de historische treincoupés en laat je meevoeren met de verhalen die worden geleefd op de Turnhoutsebaan. Je kan de filmreeks dagelijks gratis komen bekijken tussen 15 en 23 uur. Wie hierna nog de benen wil strekken kan zaterdag terecht in Trix op de officiële Wintervuur Afterparty.

Praktisch: A Street Concert, Spoor-Oost, Schijnpoortweg, Borgerhout. Vanaf donderdag 4 januari, 15 tot 23u. Vind meer informatie op Findout

Blijven feesten! Dit zijn de vijf leukste evenementen van dit weekend
Foto: rr

5. The Vintage club: drie decennia kleinkunst

Hans De Booij, Roel Van Bambost en Erik Van Neygen: drie decennia kleinkunstenaars samen op een podium. De singer-songwriters brengen hun songs van de vorige eeuw. Ze bewijzen dat mooie muziek tijdloos is. Je herkent ongetwijfeld vele nummers, maar zal ook vergeten pareltjes ontdekken. Alle drie hebben ze een verhaal te vertellen, elk in zijn eigen stijl: folk, country, chanson. Ze brengen ook nummers van hun grote idolen. Ze begeleiden zichzelf en elkaar, ondersteund door twee muzikanten (gitaar en piano). In deze akoestische bezetting zijn mooie melodieën belangrijker dan decibels. “Poëzie op een notenbalk”, zoals men het ooit wel noemde. Een nostalgische middag met de mooiste luisterliedjes.

Praktisch: The Vintage Club, zondag 7 januari, 15u, deRoma, Turnhoutsebaan Borgerhout. Toegangsprijs: 16 euro. Vind meer informatie op Findout

DOEN!