TREND. Gigantische oorbellen als eyecatcher

Op zoek naar oorbellen? Onthoud dan dat

bigger

momenteel absoluut

better

is in modeland. Of je nu gigantische cirkels draagt, sterren of zelfs je kerstversiering een ander nut geeft: het maakt niet uit, zolang de sieraden niet piepklein zijn. Bijna alle topontwerpers maken creatieve eycatchers… voor in je oor.

vwh

Bij de Belgische ontwerper Dries Van Noten droegen de modellen één lange oorbel met verschillende glittersliertjes. De asymmetrische trend zet zich ook door bij Burberry, waar de oorbellen met edelsteentjes evenwel dienst zouden kunnen doen als halsketting. Ook bij Topshop zijn ze overtuigd van de trend: oorbellen komen dit seizoen tot aan je schouders.

Veel ontwerpers wijken af van klassieke grote oorbellen en laten zich van hun meest uitzinnige kant zien. Het bewijs daarvan bij Versace? Oorbellen in de vorm van tekstballonnen die je enkel in cartoons ziet als er een ontploffing plaatsvindt. Erdem creëerde dan weer schommeltjes voor in de oren met een zilveren vogeltje erop.

Ook zogenaamde hoops - grote oorbellen in de vorm van een cirkel - zijn helemaal hip. Rihanna breekt op dat vlak alle records met haar Fenty-exemplaren voor sportmerk Puma. Met iets dikkere ontwerpen knipoog je naar de kunststoffen sieraden uit de jaren zestig. Voor de fans: ook exotische dieren (misschien had je er hangen in de kerstboom), abstracte bloemen en floshkes kunnen perfect.

NIET TE MISSEN