Twintig maanden cel voor oplichter

Print
Lier -

De Mechelse correctionele rechtbank heeft Lierenaar Stefaan D.B. veroordeeld tot twintig maanden cel en een boete van 1.200 euro voor enkele oplichtingen. De man gaf zich ook uit als plastisch chirurg, terwijl hij dat helemaal niet was.

Lierenaar Stefaan D.B. stond terecht voor twee feiten van oplichting. Zo had hij een kraan gehuurd bij een verhuurbedrijf. De factuur werd nooit betaald en de kraan werd ook nooit teruggebracht. Vrij snel werd duidelijk dat D.B. de kraan had doorverkocht via een tweedehandssite en er ongeveer 8.000 euro aan verdiend had.

Ook een dj uit Wiekevorst stelde zich burgerlijke partij tegen D.B. Hij werd bestolen van zijn muziekinstallatie, toen hij die bij de man had laten staan.

Tijdens het hele onderzoek kwam aan het licht dat Stefaan D.B. zich ook uitgaf als dokter. “Meer bepaald als plastisch chirurg”, zo stelde de openbare aanklager. “Niet alleen hing er aan zijn woning een naambordje met de titel chirurg, in zijn woning trof de politie ook een tas aan met doktersattributen. Bovendien stond op sociale media te lezen dat hij geneeskunde had gestudeerd.”

“De leugens werden allemaal doorprikt, ook al geloofden heel wat mensen echt dat D.B. een dokter was. De bestolen dj had tijdens een eerder feestje zelfs gehoord dat alle kennissen de man aanspraken met dokter en niet met zijn voornaam”, klonk het nog.

Alles wijst erop dat de man nooit patiënten heeft ontvangen en dat het alleen maar ging om het gebruiken van de titel. Maar ook dat is strafbaar.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio