Portiers Noxx veroordeeld voor buitensporig geweld tegen bezoekers

Foto: Mariën Ludo

Portiers Noxx veroordeeld voor buitensporig geweld tegen bezoekers

Print
Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zes portiers en een parkeerwacht van de vroegere dancing Noxx veroordeeld voor buitensporig geweld tegenover een aantal bezoekers. Ze kregen celstraffen tot negen maanden met uitstel.

Een groepje vrienden had in de nacht van 14 op 15 november 2015 de bloemetjes buitengezet in dancing Noxx. De alcohol vloeide rijkelijk. Toen één van hen amok begon te maken, werd hij aan de deur gezet. Hij probeerde terug naar binnen te gaan, maar kreeg een ‘njet’ van de portiers aan de deur.

Een aantal van zijn vrienden kwam eveneens naar buiten. Eén van hen begon tegen de gevel van de discotheek te plassen. Een parkeerwachter gaf hem een duw en kreeg vervolgens van de amokmaker die was buiten gezet een slag in het gezicht.

De portiers kwamen tussen. Er ontstond een gevecht, dat deels door de bewakingscamera’s werd vastgelegd. De amokmaker kreeg rake klappen en verloor het bewustzijn. Hij was vier dagen arbeidsongeschikt. Ook twee van zijn vrienden raakten gewond. Eén van hen was de knokpartij beginnen filmen met zijn gsm, maar het toestel werd uit zijn handen geslagen en werd nooit teruggevonden.

Zes van de zeven beklaagden betwistten dat ze klappen hadden uitgedeeld. Ze verwezen naar een getuige die verklaard had dat een groepje Turken of Albanezen zich ook in het tumult had gegooid en slagen hadden uitgedeeld aan de vrienden. Slechts één van de portiers gaf toe dat hij iemand een trap had gegeven.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio