Stormweer in de Kempen: weggewaaid dak verwondt paarden, huisgevel stort naar beneden

Print
Ravels / Laakdal -

Het stormweer heeft woensdag in de loop van de dag alsnog lelijk huisgehouden in de Antwerpse Kempen. Op de Nieuwe Baan in Laakdal belandde rond de middag een boom op een wagen met twee inzittenden, die lichtgewond naar het ziekenhuis moesten worden afgevoerd. In Ravels waaide het dak van een paardenstal weg, met enkele gewonde dieren tot gevolg. Tot slot stortte in Rijkevorsel de gevel van een huis naar beneden. De hulpverleningszone Kempen kreeg al 100 oproepen van stormschade te verwerken, de zone Taxandria in de regio Turnhout 30.

Aan de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel stortte een puntgevel van een huis naar beneden toen de brandweer ter plaatse kwam. De andere puntgevel dreigde in elkaar te storten na een hevige windstoot waarna de branwdweer preventief naar beneden heeft getrokken. Er raakte niemand gewond. De naastgelegen woning werd preventief even geëvacueerd.

Ook in de stad Antwerpen en omgeving moest de brandweer intussen zowat 70 keer uitrukken. In de Boomgaardstraat kwam een stuk van een gevel op een bouwwerf naar beneden van de zevende verdieping, maar gelukkig vielen daarbij geen gewonden. Verder zou het om beperkte schade gaan zoals aan koepels, panelen, zeilen en reclameborden. Op de Scheldekaaien is het water omstreeks 16 uur zoals voorspeld tot boven de “blauwe steen” gekomen. De waterkeringspoorten waren om die reden vanaf de middag gesloten en ook een deel van het stadsfestival Winter in Antwerpen - met een kerstmarkt en reuzenrad - blijft daar de rest van de dag dicht.

Het stormtij zal de komende uren allicht nog verder landinwaarts langs de Schelde en haar zijrivieren merkbaar zijn. De stad Lier laat de jaagpaden langs de dijken op sommige plaatsen afsluiten en indien nodig zullen ook enkele bruggen in de stad tijdelijk worden afgesloten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio