IN BEELD. Muur bouwproject waait van zevende verdieping in Berchem

Print

Foto: Andreas Rotty, Karel Willemsens

Berchem -

Op het kruispunt van de Grotesteenweg en de Boomgaardstraat in Berchem is vannacht een muur van de zevende verdieping naar beneden gedonderd. De hevige wind blies pal op de muur, die op de parking van Brouwerij De Koninck uit elkaar spatte. Gelukkig was er niemand aanwezig op het moment dat stenen naar beneden kwamen.

LEES OOK. Stormweer spaart regio Antwerpen grotendeels, Nederland en Limburg krijgen het zwaarder te verduren

Het gaat om het nieuwbouwproject Brouwerspoot, dat veertig appartementen inricht. De werken liggen er momenteel stil wegens het bouwverlof. Door de sneeuwval voor de kerstvakantie werden de werken vertraagd en lag er nog geen dak. Zo kon de wind volop inbeuken op de muur, die afgelopen nacht naar beneden viel op de parkeerruimte van Brouwerij De Koninck.

Werfleider Koen Peeters van bouwfirma Rega Bouw kwam de schade al opmeten. “We hebben al het nodige gedaan”, verzekert hij. “Het kan niet veiliger. We hadden de muur goed vastgezet in het beton eronder met drie schoren. Ik werk al dertig jaar in de bouw en met hevige wind gebeurt er altijd wel wat.”

De brandweer heeft ondertussen ervoor gezorgd dat de hoek van het gebouw aan de kant van de Grotesteenweg niet kan vallen. “Nu kan er niets meer gebeuren”, vertelt Peeters nog. “We hebben met brandweer, politie en brouwerij De Koninck afgesproken dat de parking tot maandag afgesloten blijft. Dan beginnen we terug met werken.”

IN BEELD. Muur bouwproject waait van zevende verdieping in Berchem
Foto: Karel Willemsens
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio