Fanfare De Eendracht moet zaal Fort uiterlijk op 15 januari verlaten

Foto: RR

Fanfare De Eendracht moet zaal Fort uiterlijk op 15 januari verlaten

Print
Heist-op-den-Berg - Fanfare De Eendracht uit Itegem (Heist-op-den-Berg) moet zaal Fort tegen 15 januari minstens voorlopig verlaten. De eigenaar wil starten met vernieuwingen en gaat op zoek naar een kandidaat-huurder.

Zaal Fort was eigendom van de kerkfabriek, die het pand verkocht aan Gust Rymenants. Hij wil een aantal hoognodige verbeteringswerken uitvoeren, maar stelt daartegenover een huurprijs die start bij 800 euro. Fanfare de Eendracht, die al sinds de jaren 50 in zaal Fort repeteert, gaf al aan dat ze dat bedrag niet maandelijks kan betalen. 

Rymenants en het fanfarebestuur kwamen uiteindelijk uit bij een aantal mogelijke oplossingen. De fanfare kon bijvoorbeeld zelf op zoek gaan naar andere verenigingen om het lokaal en de kosten mee te delen. Rymenants was eveneens bereid om een externe exploitant te zoeken, waar de fanfare dan rechtstreeks mee in overleg kon gaan. “De fanfare heeft die laatste optie gekozen en wenst dat we nieuwe huurders zoeken”, stelt Rymenants. “Hopelijk kan de vereniging met hen tot een onderling akkoord komen, en kunnen de muzikanten snel terug op hun vertrouwde plaats repeteren.”

Anderzijds vraagt de eigenaar wel dat de Eendracht de zaal uiterlijk op 15 januari verlaat. “Om te starten met de vernieuwingen”, luidt het. Ook wil hij een vergoeding ontvangen voor de periode nadat volgens hem de bezetting ter bede werd opgezegd. Het nieuws rolde bij de fanfare binnen op oudjaar. Het bestuur komt vandaag nog samen om de toestand te bespreken.

“In elk geval gaan we proberen om de zaak een iets minder dringende wending te geven”, stelt co-voorzitter Dieter Dresselaers. “We zijn zeker van goede wil en willen de zaal wel verlaten, maar hopelijk kunnen we overeenkomen dat onze vrijwilligers iets meer tijd krijgen om zich voor te bereiden”, geeft hij mee. Zowel de eigenaar als de fanfare hopen dat de zaak verder geen juridisch staartje hoeft te krijgen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio