Stadsbestuur trakteert opnieuw op Winter-BBQ

Winter-BBQ 2017. Foto: JVDP

Stadsbestuur trakteert opnieuw op Winter-BBQ

Print
Antwerpen -

Het stadsbestuur trakteert vandaag, zondag 7 januar, op een gezellige Winter-BBQ, om het nieuwe jaar goed in te zetten en Winter in Antwerpen feestelijk af te sluiten. Vandaag vindt ook de laatste familiedag van Winter in Antwerpen plaats én de eerste winkelzondag van het jaar.

Sinds vorig jaar trakteert het stadsbestuur niet meer met een nieuwjaarsdrink op de Grote Markt, maar met een heuse Winter-BBQ op de Scheldekaaien ter hoogte van de voetgangerstunnel. Iedereen is uitgenodigd om het nieuwe jaar goed in te zetten op zondag 7 januari van 12 tot 16 uur.

Iedereen krijgt gratis één eetbonnetje en twee drankbonnetjes, af te halen tussen 12 en 13 uur. Wie zijn gratis bonnetjes heeft opgebruikt, kan er ter plaatse extra aankopen. De muziek van een jazzband zorgt voor de nodige sfeer. Verder is er animatie voorzien in het thema diamant, met onder andere glittertatoeages voor de kinderen.

Met de Winter-BBQ wordt meteen Winter in Antwerpen in schoonheid afgesloten. Op 7 januari vindt ook de laatste familiezondag plaats. De ijspiste gaat dan een uurtje vroeger open voor families en ’s middags mogen kinderen gratis op het reuzenrad. Bovendien is zondag 7 januari de eerste winkelzondag van het jaar.

Alle info over Winter in Antwerpen: www.winterinantwerpen.be

Alle info over de winkelzondagen: www.antwerpen.be/winkelzondagen

Bereikbaarheid

Bezoekers van buiten de stad kunnen de binnenstad gemakkelijk bereiken via de park-and-rides aan de rand van de stad en de parkings in de stationsomgevingen en aan de rand van de kernstad. Ze kunnen er overstappen op het openbaar vervoer naar de binnenstad.

In de stad zelf zijn de fiets, Velo of openbaar vervoer de aangewezen vervoersmiddelen. Bovendien is nog tot en met zondag 7 januari de fietstaxi beschikbaar, die (in het weekend gratis) pendelt tussen het Centraal Station en de Groenplaats. Op 7 januari zijn er vier van dergelijke taxi’s beschikbaar voor bezoekers.

Alle mobiliteitsinfo: www.slimnaarantwerpen.be.

DOEN!