Auto in brand gestoken op oudjaar vlak bij Stella Maris: “Dit is geen vandalenstreek meer”

De in brand gestoken Opel Astra wordt weggetakeld. Foto: rr

Auto in brand gestoken op oudjaar vlak bij Stella Maris: “Dit is geen vandalenstreek meer”

Print
Merksem -

Een geparkeerde Opel Astra werd tijdens oudejaarsnacht in brand gestoken aan het Stella Marisinstituut. De verdachten probeerden de stuurkolom te stelen en stichtten nadien brand.

Voor Marga Willemse uit Merksem begon het nieuwe jaar niet in schoonheid. “Ik had mijn auto op 31 december geparkeerd op een parking aan het Stella Marisinstituut, waar ik vlakbij woon”, vertelt ze. “Op 1 januari wilde ik vertrekken naar een nieuwjaarsbrunch met vrienden toen ik zag dat de achterruit van mijn auto was ingeslagen en de deuren waren verkleurd. Ik belde meteen de politie.”

Langs de binnenkant was de Opel bijna volledig opgesmeuld. “Verdachten hebben de ruit ingeslagen om zo binnenin de auto te geraken”, zegt Antwerps politiewoordvoerder Sven Lommaert.

De verdachten probeerden de stuurkolom te stelen, maar dat mislukte. “Onder het stuur werd een doek aangetroffen, waarmee de brand vermoedelijk werd gesticht.” Nadien spoten de verdachten het brandblusapparaat volledig leeg.

De auto werd getakeld en meegenomen voor forensisch onderzoek. Volgens Marga en haar dochter Ayla gebeuren in er in de buurt wel vaker vandalenstreken. “Maar dit kan je geen vandalenstreek meer noemen”, klinkt het. “Ik had me mijn nieuwjaarsdag wel anders voorgesteld. Nooit had ik gedacht dat ik het slachtoffer zou worden van opzettelijke brandstichting.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio