Kartel sp.a en Groen blijft ook na verkiezingen behouden

Garry Van Rompuy, Francy Van der Wildt (die kandidaat-lijstduwer is) en Annelien Schoofs. Foto: Jef Wijckmans

Kartel sp.a en Groen blijft ook na verkiezingen behouden

Print
Rumst -

Zowel sp.a als Groen besliste om in bondgenootschap hun kartel ook na de verkiezingen in oktober voort te zetten. Opvallend is dat Francy Van der Wildt als lijstduwer op de kandidatenlijst zal staan.

Het kartel sp.a/Groen trok in 2012 voor het eerst naar de Rumstse kiezer. Het kartel overtuigde meer dan een kwart van de kiezers en lijsttrekker Francy Van der Wildt behaalde zelfs veruit de meeste stemmen. Maar door het samengaan van hun toenmalige coalitiepartner CD&V met N-VA belandden ze in de oppositie.

Het kartel werd door de verkozenen en de achterban toch als positief ervaren. En ook over actuele punten en toekomstige uitdagingen voor de gemeente vinden beide partijen elkaar. Dat resulteert nu in het voortzetten van de samenwerking. Ze spreken niet meer van een kartel, maar van een bondgenootschap.

De lijst wordt deze keer niet door voormalig burgemeester Francy Van der Wildt (67), maar door Garry Van Rompuy (42) getrokken. Op plaats twee komt Annelien Schoofs (30). Zij is een nieuwkomer, maar volgt al jarenlang de politiek in de gemeente. Van der Wildt zal de lijst duwen. Dat het om een terugschroeven van ambitie gaat, ontkent ze. De verdere invulling van namen op de lijst moet nog bepaald worden.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio