Vraagprijs Braemvilla 50.000 euro gezakt

Print

De villa Van den Branden van architect Braem. Foto: gva

Ranst -

Wie in een echte architectenvilla wil wonen, kan in de Lievevrouwstraat in Ranst nog steeds zijn slag slaan. De witte woning Van den Branden, een ontwerp van architect Renaat Braem, staat er nog te koop, maar de vraagprijs is wel al

50.000 euro gezakt.

In maart raakte bekend dat de opvallende witte Braemwoning op de hoek van de Lievevrouwestraat te koop stond voor 748.000 euro. Het bijzonder ontwerp werd een tiental jaar geleden ook al eens verkocht. De nieuwe eigenaar, zelf architect en designliefhebber, renoveerde de woning en zette een bijgebouw in de tuin dat als kantoor gebruikt kan worden.

Woning met persoonlijkheid

Immodome, gespecialiseerd in woningen met persoonlijkheid, heeft de woning nog steeds in de portefeuille. De vraagprijs zakte de voorbije negen maanden van 748.000 euro naar 698.000 euro. Volgens de makelaar vielen de bezoeken de voorbije weken wat stil. Dat dergelijke architectenwoning zo lang op de markt blijft, is niet abnormaal, zegt de makelaar, zeker omdat de villa zich in de hogere prijsklasse bevindt en het momenteel sowieso niet makkelijk is om kopers te vinden voor woningen boven de 600.000 euro. Die blijven tegenwoordig meestal wat langer te koop staan. Zelfs een jaar is niet abnormaal. Bovendien zijn architectuuradepten vaak op zoek naar huizen in de stad Antwerpen of in de onmiddellijke stadsrand, en ligt Ranst net een beetje te ver buiten de stad.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio