Inschrijvingen Expeditie Natuur gaan vandaag van start

Een van de teams die vorig jaar deelnamen aan de tocht. Foto: leo de nijn

Tweedaagse avontuurlijke tocht doorheen Vlaamse natuurgebieden

Inschrijvingen Expeditie Natuur gaan vandaag van start

Print
Mechelen -

Natuurpunt organiseert op 23 en 24 juni voor de derde keer de sponsortocht ‘Expeditie Natuurpunt’. 75 teams van vier avonturiers trekken twee dagen lang per kano, met de fiets en te voet door Vlaamse natuurgebieden. Vandaag gaan de inschrijvingen van start.

“De tocht brengt de deelnemers langs onverwachte natuurpracht in Vlaanderen. In aanloop naar Expeditie Natuurpunt organiseren de teams allerlei acties om minstens 1.500 euro in te zamelen voor hun favoriete natuurgebied”, zegt Hendrik Moeremans van Natuurpunt Mechelen. De voorbije twee jaar leverde de sponsortocht in totaal 310.035 euro op voor de natuur in Vlaanderen.

Voor de tocht heeft Natuurpunt twee fietsroutes (260 kilometer), twee wandelroutes (60 kilometer), één kanoroute (45 kilometer) en één combinatieroute voor kano en wandelen (65 kilometer) uitgestippeld. Onderweg trekken de deelnemers door Vlaamse natuurgebieden. Kamperen doen ze in de natuur. De teams komen samen op een afsluitend feest vlak bij het Mechels Broek.

Enkele bijzonderheden tijdens de vorige editie: team Nello en Patrasche haalde 9.085 euro op en kocht daarmee een speciale tractor om natuur te beheren. Het team Callgirls for Nature ontwierp een eigen naaktkalender en team De mispelberen wandelde van Tienen naar Mechelen met drie kinderen op hun rug.

Natuurpunt is een vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Eind 2017 beheerde de vereniging meer dan 500 natuurgebieden met een oppervlakte van 22.500 hectare.

Wandel-, kano- en fietsteams kunnen zich vanaf vandaag registreren op www.expeditienatuurpunt.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio