Jongeren stelen rolstoel van man (87) aan woonzorgcentrum

Foto: Belga

Jongeren stelen rolstoel van man (87) aan woonzorgcentrum

Print
Mortsel -

Een groepje jongeren heeft tijdens oudejaarsavond de rolstoel van een 87-jarige man gestolen aan het woon-zorgcentrum Meerminnehof in Mortsel. Het ging om een rolstoel die speciaal op maat was gemaakt. Na een oproep op sociale media werd de achtergelaten rolstoel gisterenavond teruggevonden.

“Mijn vader had zijn rolstoel op oudejaarsavond aan de ingang van Meerminnehof laten staan, tussen de buiten- en binnendeur. Maar dat was blijkbaar niet zo’n goed idee”, laat zoon Bart Steyaert weten.

Het was vermoedelijk een groepje jongeren dat er met de rolstoel vandoor ging. “De rolstoel was op maat gemaakt voor mijn vader. Drie jaar geleden is hij zwaargewond geraakt bij een ongeval met een vrachtwagen. Hij liep daarbij onder meer een bekkenbreuk op. Sindsdien zit hij in een rolstoel. En het op maat gemaakte exemplaar was voor hem veel comfortabeler om in te zitten in vergelijking met een gewone rolstoel.”

Het bericht van de diefstal werd gisteren op de sociale media geplaatst en lokte veel verontwaardigde reacties uit. Enkele mensen lieten weten dat ze op oudejaarsavond enkele jongeren met de rolstoel hadden gezien. Ook kwam het bericht binnen dat er een achtergelaten rolstoel was aangetroffen in de buurt van de Liersesteenweg. “Het verlossende bericht”, aldus nog zoon Bart. “We zijn gaan kijken naar de rolstoel en het bleek wel degelijk die van mijn vader zijn. Zowel mijn vader als ik zijn enorm opgelucht dat de rolstoel is teruggevonden.”

De politie is met een onderzoek gestart naar de diefstal.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio