© rr

Jef legt 129 km af op skateboard voor goede doel

De 20-jarige Jef Geerts heeft op de eerste dag van het jaar een knappe prestatie geleverd. Hij verplaatste zich op een skateboard van Hoogstraten naar Antwerpen en weer terug.

ronny van den ackerveken

De inspanningen deed de student Taal- en Letterkunde niet voor niets, want er werd geld ingezameld voor Kom op tegen Kanker. Jef had aangekondigd dat hij voor elke 10 euro 1 kilometer zou afleggen. Bij de start maandagochtend stond de teller op 1.700 euro. Dat betekende dat hij 170 kilometer voor de boeg had. Het traject van Hoogstraten naar Antwerpen en terug ging redelijk vlot. In de namiddag was hij alweer in zijn woonplaats.

“Omdat de actie plaatsvond op 1 januari, ben ik nog tot middernacht door de Lindendreef blijven skaten”, zegt Jef. “Langer doorgaan zou niet verantwoord zijn. Tijdens een actie ten voordele van het bestrijden van een ziekte moet rekening worden gehouden met de eigen gezondheid. Na een vermoeiende, maar ook heel mooie dag is de teller gestopt op 129 kilometer. Als de examenperiode afgelopen is, stap ik zeker nog eens een dag op het skateboard om de resterende kilometers af te leggen. Hoeveel dat er precies zijn, maak ik over enkele dagen bekend.” Jef werd tijdens zijn tocht vergezeld door zijn zus Beth op de fiets.

Foto’s en filmpjes van de tocht staan op de Facebookpagina ‘Skaten voor het Goede Doel’.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio