Rony Lejaeghere benoemd tot gemeentesecretaris: “2018 wordt een druk jaar”

Gemeentesecretaris Rony Lejaeghere voelt zich prima op zijn gemak in het gemeentehuis, waar hij elke werkdag te voet naartoe gaat. Foto: JAA

Rony Lejaeghere benoemd tot gemeentesecretaris: “2018 wordt een druk jaar”

Print
Schoten -

De gemeenteraad was zo enthousiast over Rony Lejaegheres proefjaar als gemeentesecretaris, dat de stemming over zijn vaste benoeming snel beklonken was.

Rony Lejaeghere volgde na een loopbaan, die zich eerder vooral afspeelde bij de bank KBC, eind 2016 Nicole Verhoeven op aan het hoofd van de gemeentelijke administratie. “Ik ben heel dankbaar voor het vertrouwen dat ik van het schepencollege en de gemeenteraad krijg om deze opdracht voort te zetten. De voorbije proeftijd was voor mij vooral een periode van ontdekken en kennismaken met een totaal nieuwe omgeving. Ik heb zoveel nieuwe dingen over Schoten geleerd en nieuwe mensen leren kennen. Het werd een persoonlijke verrijking van mijn leven.”

Goed wonen en werken

Als uitgeweken West-Vlaming woont Rony Lejaeghere (56) nu al eenentwintig jaar met zijn gezin in Schoten. “Vroeger was ik weleens bevreesd om door mijn drukke job als directielid bij KBC wat vervreemd te blijven van de plaats waar ik woon, maar dat probleem lost zichzelf nu op door mijn weliswaar nog steeds drukke job als gemeentesecretaris, maar wel in het steeds meer vertrouwde Schoten. Ik ondervind dat het hier niet alleen goed wonen is, maar ook goed werken.”

Uitdagingen voor 2018 zijn er meer dan genoeg. Er is net een nieuw decreet lokale besturen gestemd in het Vlaamse parlement, dat gaat over het samenvoegen van het OCMW en de gemeente vanaf 1 januari 2019 . “In Schoten zijn we hier al een heel jaar intensief mee bezig en dat zal niet anders zijn in 2018”, aldus de gemeentesecretaris. “Voorts zullen ook de gemeenteraadsverkiezingen mijn aandacht opeisen. Ik ga me niet vervelen.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio