Rapper Boef in oog van de storm nadat hij vrouwen die hem hielpen ‘hoeren’ noemt

Print

Zijn lied ‘Habiba’ is een van de populairste songs van 2017, maar na dit incident krijgt de faam van Boef misschien wel een flinke knauw. Op Nieuwjaar was Boef in de vroege ochtend onderweg naar een optreden toen hij een lekke band kreeg. Drie vrouwen boden hem een lift aan, waarna de rapper daarover berichtte op Snapchat. “Opgehaald door 3 kechs”, zo klonk het. Erg ondankbaar, want ‘kech’ is Arabisch voor ‘hoer’ of ‘slet’.

Meteen na die post regende het negatieve reacties op sociale media. Zijn verwijten kwamen als een boemerang terug in zijn gezicht: “wat een walgelijke klootzak ben jij”, klonk het meermaals.

Nu reageert Boef op die commotie, maar hij trekt zijn woorden niet terug, integendeel. In een nieuw filmpje legt hij uit waarom hij de vrouwen hoeren noemde: “Wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech.”

Meteen geeft hij ook tips voor meisjes: “Als je thuis zit, de hele dag niks doet, gewoon studeren, lief bent, naar papa en mama luistert,... dan noem ik je een vrouw. Maar ga niet als je een kech bent boos worden als ik je een kech noem, want je bent een kech.”

Zijn nieuwe uitspraken zijn meteen goed voor nieuwe commotie, en ook bekende Nederlanders mengen zich nu in de discussie: “Wat is die jongen een afschuwelijke klootzak” schrijft de bekende columniste Silvia Witteman op Twitter. “Mijn zoons vinden dit een coole jongen, ik hoop dat het hun adoratie een beetje afzwakt.”

De mediastorm miste zijn effect niet bij Boef, die vandaag zijn excuses aanbiedt via een filmpje op Instagram. De rapper zegt daarin dat hij dom is geweest. Zijn imago kreeg hiermee alvast een flinke knauw.

MEEST RECENT