Storm op komst: dit betekenen de weercodes van het KMI

Foto: Photo News

Storm op komst: dit betekenen de weercodes van het KMI

Print

Het KMI verwacht dat het tijdens de nacht van dinsdag op woensdag stevig gaat waaien en geeft code oranje voor heel Vlaanderen. Maar wat willen die codes van het KMI nu eigenlijk zeggen?

LEES OOK. Code oranje in heel Vlaanderen: KMI verwacht hevige rukwinden tot 110 km/u

Code groen

Er worden geen significante problemen verwacht ten gevolge van onweer.

Code geel

Er is plaatselijk kans op onweer. Een lokaal onweer is niet zonder gevaar. Er is kans op intense regenval, hagelbuien, blikseminslagen en/of felle rukwinden die lokaal voor overlast kunnen zorgen.

Code oranje

Er is verspreid kans op hevig onweer met mogelijk overlast op meerdere plaatsen. Intense regenval, hagelbuien, blikseminslagen en/of hevige rukwinden kunnen vrij grote schade veroorzaken. Overvloedige regen is mogelijk en kan voor wateroverlast zorgen. Er is ook kans op vallende bomen(takken). Wees dus op uw hoede en begeef u zo weinig mogelijk in het wegverkeer.

Code rood

Er is een grote kans op hevig onweer met waarschijnlijk overlast op meerdere plaatsen. Intense regenval, hagelbuien, blikseminslagen en/of hevige rukwinden kunnen grote schade veroorzaken. Overvloedige regen is mogelijk en kan voor wateroverlast zorgen. Er is ook kans op vallende bomen(takken). Wees dus op uw hoede en blijf in de mate van het mogelijke binnen.

MEEST RECENT