© Google Street View

Antwerpse drugscrimineel doodgeschoten in Rotterdam

Bij een schietpartij in Rotterdam is vrijdag vermoedelijk een drugshandelaar uit Antwerpen om het leven gekomen. Alles wijst erop dat Samir E.B. werd van een ripdeal.

vdaa

De Nederlandse politie is een groot onderzoek gestart naar de fatale schietpartij die vrijdagavond, rond 22.30u, plaatsvond in de Socratesstraat in Rotterdam-Zuid. Getuigen hoorden meerdere schoten. Toen de politie ter plaatse kwam, vonden ze een zwaargewonde man op straat. Het bleek om Samir E.B. te gaan. Hij had meerdere schotwonden en verkeerde in kritieke toestand. E.B. werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis, maar daar is hij zondagavond aan zijn verwondingen bezweken.

De Nederlandse politie stelt dat getuigen een donkergetinte man met een rode zak zagen wegvluchten in de richting van de Spinozaweg. Mogelijk gaat het om de schutter.

Drugscrimineel uit Deurne

Samir E.B. is een gekende drugscrimineel uit Deurne, die twee jaar geleden naar Nederland verhuisde om te ontsnappen aan de gevangenisstraffen die hij in ons land opliep. Zo werd het vermoedelijke slachtoffer in 2015 nog veroordeeld tot drie jaar celstraf voor het organiseren van uithalingen van cocaïneladingen in de haven van Antwerpen. Volgens de rechter organiseerde hij een uithaling van ongeveer 56 kilogram cocaïne, samen met Wilrijkenaar Michael H., die tot negen jaar werd veroordeeld.

Hoewel de doodgeschoten man slechts tot drie jaar werd veroordeeld, was hij volgens bronnen in het milieu de ware organisator van de uithalingen in de haven.

De politie van Rotterdam heeft een grootschalig onderzoek opgestart naar de dader en het motief. De politie hoopt via beelden van bewakingscamera’s te achterhalen wat er vrijdag in de Socratesstraat precies is gebeurd tussen dader en slachtoffer.

Vastgoed

Jobs in de regio