Leegstaande woning brandt gedeeltelijk uit: kwaad opzet niet uitgesloten

Print
Lier -

In een leegstaande woning op de Antwerpsesteenweg in Lier brak maandagnamiddag brand uit. Toen de brandweer omstreeks iets voor 15.30u arriveerde, was de brand vermoedelijk al een tijdje aan het woeden.

“Toen we toekwamen, merkten we rook op, maar we zagen geen vlammen”, zegt kapitein-postoverste Bart Stroobants van de Lierse brandweerpost. “Daarom gaan we ervan uit dat de brand zichzelf had gestikt, of aan het stikken was. De toestand was dus vrij snel onder controle.”

Plaatselijk omrijden

Op het ogenblik van de feiten was er niemand in het pand aanwezig. Eén ruimte in de woning brandde volledig uit. Er was geen onmiddellijk gevaar voor andere woningen in de buurt. “Toen we de ramen openden, kwam er natuurlijk wel aanzienlijk wat rook naar buiten”, vervolgt Stroobants.

Om plaats te maken voor de interventie werd de Antwerpsesteenweg afgesloten vanaf speelgoedwinkel Fun tot aan de ring. Het verkeer moest er plaatselijk omrijden. Omstreeks 17.30u rondde de brandweer haar tussenkomst af. "Met de warmtebeeldcamera vonden we hier en daar nog een balk waar wat gloed inzat. Die blusten we nog af om zeker te zijn dat het vuur niet opnieuw zou aanwakkeren."

De oorzaak van de brand is voorlopig nog onbekend. De woning rechts van de villa waar de brand woedde, staat wel bekend als kraakpand. Mogelijk veroorzaakten krakers de brand. Kwaad opzet wordt voorlopig nog niet uitgesloten.

Leegstaande woning brandt gedeeltelijk uit: kwaad opzet niet uitgesloten
Foto: BFM
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio