Onbekende vrouw helpt politie een handje door verdachte te doen struikelen

De politie van de Britse stad Hertford is op zoek naar een vrouw die hen hielp een verdachte te klissen zodat ze haar kunnen bedanken voor haar snelle reactie. De man probeerde uit de klauwen van de agenten te ontsnappen door het op een lopen te zetten, maar viel op zijn gezicht door toedoen van de onbekende vrouw. De verdachte zit nu in de cel en zal zich moeten verantwoorden voor de rechter voor drugsbezit en het aanvallen van een agent.

pjv

Een 23-jarige man zette het op kerstavond op een lopen toen enkele agenten hem wilden arresteren nadat ze op de hoogte waren gebracht dat hij personen had bedreigd. Hij probeerde uit alle macht aan de politiemannen te ontsnappen in het drukke stadscentrum van Hertford en slaagde er bijna in om te ontkomen. Tot een mysterieuze vrouw plots roet in het eten gooide en hem op de grond deed belanden door haar been even uit te steken.

De politie van Hertford wil de vrouw graag bedanken voor haar moedige ingrijpen en publiceerde de beelden vrijdag in de hoop dat iemand haar herkent. “Eens de verdachte in de boeien was geslagen en naar een politievoertuig was gebracht, was de vrouw al verdwenen”, aldus een hoofdinspecteur van de lokale politie, die de actie van de vrouw wel kon smaken. “We hebben de kans niet gekregen om haar te bedanken en we zouden dat graag alsnog persoonlijk willen doen.”

De 23-jarige verdachte spendeerde een nachtje in de cel, maar werd later op borgtocht weer vrijgelaten. Hij wordt eind januari in de rechtbank verwacht en zal zich moeten verantwoorden voor onder andere drugsbezit, geweld tegen agenten in dienst en openbare dronkenschap.