Anderlecht en AA Gent azen op Belgische spits van Wolfsburg

Foto: BELGAIMAGE

Anderlecht en AA Gent azen op Belgische spits van Wolfsburg

Print

In de zoektocht naar een nieuwe spits heeft zowel AA Gent als Anderlecht geïnformeerd naar Landry Dimata (20). Die verzamelde na zijn zomertransfer van 11 miljoen euro te weinig speelminuten bij Wolfsburg en ziet een uitleenbeurt wel zitten. Helaas voor beide clubs is zijn Duitse werkgever een verhuur veel minder genegen.

Dimata ontbolsterde vorig seizoen bij Oostende maar kwam nog niet verder dan zes basisplaatsen en vijf invalbeurten zonder één goal of assist bij Wolfsburg, waar ook Rode Duivel Origi als aanvaller speelt.

Dik een week geleden liet Anderlecht weten dat Henry Onyekuru (20) de mediale band van zijn knie had gescheurd na een botsing met Eupendoelman Van Crombrugge en dat de Nigeriaan geopereerd moest worden. Dan zou hij wellicht out zijn tot het einde van het seizoen.

Opvallend genoeg sprak Onyekuru dat gisteren tegen op de Nigeriaanse website Aoifootball.com. Hij beweert dat zijn moederclub Everton hem in zes weken weer speelklaar kan krijgen. “Everton belde me om even terug te keren en bekeek de MRI-scan van mijn knie”, aldus Onyekuru. “Zij beweren dat een operatie niet nodig is en dat ik weer speelklaar zal raken met een knieverstevigende behandeling. Over drie weken meld ik me bij Everton voor die behandeling.”

MEER VOETBALNIEUWS