In deze winterbars in Antwerpen kan je jezelf nog opwarmen in de kerstvakantie

Aspen Bocadero. Foto: Martin Steenhaut

In deze winterbars in Antwerpen kan je jezelf nog opwarmen in de kerstvakantie

Print

Ook in de winter is het gezellig genieten in één van de bars die Antwerpen rijk is. Hartverwarmende drankjes en smaakvolle gerechten vindt u in onderstaande winterbars in ’t Stad.

Aspen Bocadero

Aspen Bocadero maakt van de Waagnatie een winterwarme setting, die zo uit een mondain skioord lijkt weggeplukt. Daarvoor komt er in de Waagnatie een tent, met daarin een gezellig verwarmd restaurant en lounge. De overdekte ijspiste buiten is voorbehouden voor curling.

Moose Winterbar

MOOSE is een skihutconcept dat komt overgewaaid uit Hasselt. De take-out van de Tiroler bar wordt verzorgd door dezelfde cateraar als bij Aspen Bocadero: De Tirolerin, gespecialiseerd in Oostenrijkse bergkost.

 • 7/12 t.e.m. 20/1
 • Donderdag t.e.m. zaterdag van 19u tot 2 uur
 • Rijnkaai 150, Waagnatie
 • www.moosebar.be

Winterbar Groenplaats

De ijspiste op de Groenplaats is met 1200 m² schaatsplezier een van de mooiste in de Benelux. Op het terras van de winterbar met zicht op de kathedraal kunt u bovendien genieten van een lekker drankje.

 • 9/12 t.e.m. 7/1
 • Maandag t.e.m. donderdag tussen 12 en 24 uur. Vrijdag en zaterdag tot 1 uur en zondag tot 22 uur
 • Groenplaats

Spiegeltent Steenplein

Winterbar Palais des Glaces huist in een echte spiegeltent en verwelkomt dagelijks vele winterliefhebbers. In de voormiddag is het paleis een gezellige koffiebar, van 12u tot 17u is de speelpiste voorbehouden voor kinderen, met onder meer een ballenbad, speelgoedkeukentjes, tekentafels, Playmobil, Duplo… Ouders kunnen hen vanuit de prachtige art-decocompartimenten van de tent in de gaten houden.

In deze winterbars in Antwerpen kan je jezelf nog opwarmen in de kerstvakantie
Lazy Jack. Foto: Jeroen Hanselaer

Lazy Jack, winter edition

Lazy Jack trekt een winters jasje aan, zodat menukaart en interieur beter bij het seizoen passen. Op het terras staan vuurkorven en binnen zorgt industriële verwarming voor de warmte, houtkachels brengen de nodige sfeer. Pelsdekentjes moeten de laatste koude breken.

 • Donderdag en vrijdag vanaf 16 tot 23 uur, zaterdag en zondag vanaf 14 tot 23 uur
 • Kattendijkdok Oostkaai 22a, Antwerpen
 • www.lazy-jack.be

Gå Nord

In Park Spoor Noord zorgt Gå Nord ervoor dat het park ook in de winter vol leven zit. Het oude koetshuis uit 1900 werd prachtig gerenoveerd. Het ruime zonnige terras werd speciaal omgevormd voor het winterseizoen.

 • Dinsdag t.e.m. zaterdag van 12 tot 22 uur en zondag van 10.30 tot 19 uur
 • Hardenvoort 5, 2060 Antwerpen
 • www.ganord.be

Winterchalet Middelheim

Na een wandeling door het Middelheimpark kunt u zich opwarmen aan de vuurkorven van de winterchalet bij het Kasteel. Met warme choco, glühwein, jenever en jazz wordt de laatste dag van de week een hele winter lang een onvergetelijke familiedag.

Operaplein 1

Temidden van decorstukken, kostuums en de gekste theatrale objecten genieten van een hapje en een drankje: dat is de nieuwe pop-up bar Operaplein 1, die u links van de opera kunt terugvinden.

Kerststraat bij De Koninck

Bij Stadsbrouwerij De Koninck zitten ze nooit verlegen om een feestje, dus is de hele binnenstraat tussen de voordeur op de Mechelsesteenweg en de poort in de Boomgaardstraat overdekt. Kerstbomen en guirlandes brengen sfeer. In de kerst- en nieuwjaarsperiode blijven de brouwerij en de bars open tot 22u, de belevenistoer tot 20u.

DOEN!