Commotie rond deurhangers in Essen: “Zingende kinderen niet welkom”

Heisa in Essen. En wel om het zingen van “Nieuwjaarke Zoete”. Want de gemeente heeft twee deurhangers uitgedeeld aan haar bevolking. Een rode en een groene. Hang je de groene uit dan zijn de kinderen welkom. Hangt de rode aan je deur, dan zie je liever geen zingende kinderen langskomen. Essen reageert verdeeld.

margo tilborghs

Met hun nieuwjaarslied wensen de kinderen van Essen de mensen een gelukkig nieuwjaar. Via het maandelijkse infomagazine van de gemeente hebben de inwoners van Essen twee deurhangers gekregen. Op de groene staat te lezen: “Zangers meer dan welkom”, op de rode staat: “Nu even liever niet”. En dat zorgt voor heel wat commotie. Voor velen is het hangen van een rode deurhanger een stap te ver. “Zoiets doe je niet”, klinkt het. “Wanneer kinderen aan je deur komen zingen dan laat je hen niet staan.”

Toch heeft de rode deurhanger niet tot doel om kinderen weg te jagen. “We willen juist de zingtraditie een beetje aanmoedigen”, zegt schepen van jeugd, Helmut Jaspers (sp.a). “Wie een rode deurhanger aan zijn deur hangt wijst erop dat de bewoner op dat ogenblik misschien niet thuis is. Het kan ook zijn dat de persoon in kwestie door een nachtshift nog slaapt of net even boodschappen is gaan doen. Er kunnen allerlei redenen zijn. Uiteraard hopen we dat de bewoners met gulle hand iets aan de kinderen willen geven.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio