Met dit simpele trucje krijg je weer bubbels in je cava of champagne

Foto: Shutterstock

Food

Met dit simpele trucje krijg je weer bubbels in je cava of champagne

Print

Stel nu, dat je de fles bubbels tijdens de feestdagen niet in één keer leegdrinkt. Dan bruist de cava of champagne de dag erna niet meer. Maar met deze eenvoudige hack los je dat probleem zo op.

Of je nu een fles prosecco, cava, crémant of champagne zonder sprankels in de koelkast hebt staan: deze truc werkt bij elke soort bubbels. Het enige wat je nodig hebt om de drank weer optimaal te maken, is één rozijntje. Gooi het in de fles, net voor je een glas uitschenkt.

Met dit simpele trucje krijg je weer bubbels in je cava of champagne

Zodra de rozijn erin is gevallen, klampt de overgebleven koolstofdioxide in de fles zich vast aan de ribbels ervan. Vervolgens komen die weer in de drank terecht en zijn de bubbels helemaal terug. Een fles moet dus zeker niet in één keer uit en restjes zijn allesbehalve om weg te gieten.

NIET TE MISSEN