Geld opgedaan aan kerstcadeaus? Deze 10 activiteiten doe je gratis in winters Antwerpen

Foto: Gregory Van Gansen

Geld opgedaan aan kerstcadeaus? Deze 10 activiteiten doe je gratis in winters Antwerpen

Print
Antwerpen -

Heeft u al uw geld al uitgegeven aan cadeautjes voor Kerstmis? Geen nood, deze tien activiteiten kan u deze kerstvakantie nog in uw agenda inplannen, gratis en voor niets.

1. Kathedraal

Als inwoner van de provincie Antwerpen moet u geen inkom betalen voor de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. U kan dan meteen het beeld van Nello en Patrasche op de Handschoenmarkt meepikken.

www.dekathedraal.be

2. Met A-kaart op het reuzenrad

Als u in het bezit bent van een A-kaart mag u tijdens Winter in Antwerpen gratis een toertje met het reuzenrad maken, in ruil voor een bon van 10 punten.

3. Feest in de districten

Het is niet alleen Winter van Antwerpen in het stadscentum. Ook enkele districten pakken uit met een sterk winterprogramma. Zo komt Wintervuur dit jaar bijvoorbeeld naar Park Spoor Oost in Borgerhout. Berchem pakt uit met Berchem Schittert, en Wilrijk met de lichtjesstoet en Wintervonk. In Ekeren is december de maand van WinterWakker.

Meer info: https://wintervuur.be.

4. Wensenmuur

Een van de nieuwigheden van Winter in Antwerpen is de interactieve wensenmuur op de Suikerrui. U kan er iedereen die u graag ziet de beste wensen zenden. Uw wens komt meteen tevoorschijn op het digitale scherm, in de vorm van een vallende ster.

www.winterinantwerpen.be

5. Winterse parken

Een park kan er ook tijdens de winter prachtig bijliggen. In Antwerpen hebt u genoeg keuze: het Stadspark, dé stadstuin of den Botaniek? Of trek naar het Middelheimmuseum en verwarm u daarna met een lekker warme kop chocolademelk in het museumcafé.

6. Cinema op het stadhuis

Tijdens de Winter van Antwerpen is het stadhuis op de Grote Markt iedere avond het decor voor een feeërieke en wervelende videoprojectie over Antwerpen als diamantstad.

  • Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag : om 19 en 20 uur
  • Vrijdag en zaterdag: om 19, 20, 21 en 22 uur

7. Gratis naar zes stedelijke musea

Iedere laatste woensdag van de maand kan u gratis binnen in zes stedelijke musea, waaronder het Rubenshuis en het Museum Plantin-Moretus. In het MAS is telkens een andere verdieping zelfs tot 19 uur open.

www.antwerpen.be

8. Nieuw diamantmuseum

DIVA, het nieuwe museum voor diamant, juwelen en edelsmeedkunst, krijgt stilaan vorm op de Suikerrui. Hoewel het nog wachten is tot mei 2018 voor het museum officieel open gaat, kan je sinds 9 december al wel terecht in de inkomhal. Daar vindt u de museumshop, een mini-tentoonstelling en een groot diamanten kunstwerk. Vergeet ook niet de Diamond Dome op het Koningin Astridplein te bezoeken, voor een 360 graden-film over diamanten.

http://divaantwerp.be

9. Kussen onder de maretak

Een kus onder de maretak zou liefde en geluk brengen. Kunstenaar Jesse Agten maakte een enorm kunstwerk aan de Grote Markt. Een bijzondere plek om een kus te stelen dus.

10. Vuurwerk op oudjaar

Traditioneel wordt er aan de Schelde vuurwerk afgestoken op oudejaarsavond, vlak voor middernacht. Wees wel op tijd voor een goed plekje, of verplaats u naar Linkeroever voor het beste zicht.

LEES OOK. Alles wat u moet weten over het eindejaarsvuurwerk in Antwerpen

DOEN!