Urine in bus, braaksel op zetels, gescheurde netjes voor tijdschriften, enzovoorts

Respectloze supporters van Sporting Lokeren niet meer welkom na wangedrag

Print

Supportersclub ‘t Kapelleken gaat respectloze Sporting-supporters weren. Foto: ies

Lokeren -

Vandaag is het feest op het veld van Sporting Lokeren. Het clubbestuur deelde een massa gratis tickets uit, waardoor de tribunes allicht helemaal vol zullen zitten. Maar vorige week kreeg de overwinning van Sporting Lokeren op Antwerp voor het bestuur van supportersclub 't Kapelleken uit Doorslaar een wrange nasmaak

“Wij zijn één van de grootste erkende supportersclubs van Sporting Lokeren, waardoor supporters die een uitwedstrijd willen volgen waarvoor een combiregeling geldt via ons hun tickets voor de wedstrijd en het verplichte busvervoer moeten kopen. Naar Antwerp hadden we meer dan 110 supporters in twee autocars mee”, vertelt voorzitter Joachim De Maesschalck.

Maar bij de terugkeer van de wedstrijd in Deurne trof de autocarbestuurder een ware ravage aan in zijn bus. “Urine op de grond en naast het toilet, sigarettenpeuken in de bus en het toilet, een overgelopen toilet, braaksel op de zetels en de vloer, gescheurde netjes en overal lege bierflesjes”, zucht De Maesschalck. “Het waren echt wansmakelijke beelden.”

Stank voor dank

De gevolgen blijven niet uit. “Onze busmaatschappij zal ons vanaf heden slechts één bus meer ter beschikking stellen voor de volgende uitwedstrijden.”

Het bestuur van de supportersclub is van plan om de personen die verantwoordelijk zijn uit de club te gooien. “Wij proberen met ons bestuur er alles aan te doen om de supporters de kans te geven om hun favoriete ploeg ook op verplaatsing aan te moedigen. Maar we krijgen stank voor dank. En dat mag je deze keer letterlijk nemen. Voor de volgende verplaatsing naar AA Gent zullen we dan ook alleen nog mensen toelaten die het vaakst meegaan en waarmee we nooit problemen hebben”, aldus het bestuur van 't Kapelleken dat intussen hoopt dat de daders alsnog berouw tonen en hun verantwoordelijkheid nemen.

MEER VOETBALNIEUWS