K3-choreografe moest kinderwens vaarwel zeggen door baarmoederhalskanker

Foto: Bahnmuller Frank

K3-choreografe moest kinderwens vaarwel zeggen door baarmoederhalskanker

Print

K3-choreografe Axana Ceulemans heeft haar kinderwens vroegtijdig moeten opbergen, toen bleek dat ze baarmoederhalskanker had. Ze was nog maar net 26 of ze moest de pijnlijke beslissing al maken om alles te laten weghalen. “Da’s toch slikken, hoor”, vertelt ze in een openhartig interview met Dag Allemaal.

“Net in die periode werd ook bij mijn moeder borstkanker vastgesteld”, vertelt de vrouw die wekelijks K3 tot bij de beste danspasjes leidt. “Ik wou geen risico nemen en heb alles laten weghalen. Ik kon dus nooit meer zwanger worden en dat was wel slikken op die jonge leeftijd.” Het betekende het einde van haar carrière bij Def Dames Dope. “Ik kon het niet meer opbrengen om op een podium te staan lachen”, aldus Ceulemans.

Door de jaren heen had de choreografe het moeilijk wanneer haar vriendinnen één voor één kinderen begonnen te krijgen. Nu gaat het goed met de choreografe. Ze is de enthousiaste plusmama van twee zonen van 10 en 6. En dat doet haar goed. “Een spectaculaire transformatie is wat overdreven. Het is waar: iedereen vindt dat ik er een stuk jonger uitzie.”

MEEST RECENT