Deze drie dingen denk je tijdens het bekijken van een romantische kerstfilm

Fletse romantische kerstfilms laten afspelen omdat de tijd van het jaar in hun voordeel speelt: misschien heb je het eerder deze week al gedaan of ben je het nog van plan. Wanneer zo’n prent ook op de planning staat, spoken deze vragen en vaststellingen tijdens het kijken vast door je hoofd.

vwh

Waar heb ik die eerder gezien?

Of je nu naar een Hallmark kerstfilm of een alternatief op Netflix kijkt, sommige acteurs die erin meespelen komen bekend voor. Alleen zijn ze vaak niet bekend genoeg om meteen te weten in welke film je ze eerder aan het werk hebt gezien De kans is groot dat ze hun eerste hoofdrol beethebben na een oude serie, die je niet echt hebt gevolgd, of dat ze ooit een bijrol hadden in een romcom die achteraf bekeken niet zo denderend was.

Amai, die mensen hebben veel tijd

Of het nu een dozijn cupcakes bakken is op het allerlaatste moment om indruk te maken op hun vlam of lange wandelingen zijn in het park: het lijkt erop dat de mensen in romantische film heel weinig werken. Of ze hebben net voor het nieuwe jaar al hun resterende vakantiedagen opgenomen, dat kan natuurlijk ook.

© Katie Yu

Dolverliefd en nu al verloofd?

De tortelduifjes hebben net voor het eerst gekust en nog geen twee minuten later verschijnt er een joekel van een verlovingsring in beeld. Als het goed zit, kan het snel gaan… Zo werkt het niet in de echte wereld en dat weten we maar al te goed, maar toch zijn tranen tijdens de slotscène geen uitzondering. Leg de schuld maar bij Kerstmis en het feit dat je in deze tijd van het jaar net dat tikkeltje gevoeliger bent.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Seks & Relaties