Voormalig nummer één Victoria Azarenka nog langer van de tennisbaan door vechtscheiding

Foto: Photo News

Voormalig nummer één Victoria Azarenka nog langer van de tennisbaan door vechtscheiding

Print

Victoria Azarenka kan begin volgend jaar niet deelnemen aan het WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland, zo heeft de Wit-Russische voormalige nummer een van de wereld aan de organisatoren laten weten.

De 28-jarige Azarenka zegt momenteel de Verenigde Staten niet te kunnen verlaten uit angst om de voogdij over haar in december vorig jaar geboren zoon Leo te verliezen. Met haar ex-man is ze intussen al een half jaar in een vechtscheiding verwikkeld. In afwachting van een uitspraak van de rechtbank, mogen beiden het land niet verlaten.

De in Los Angeles woonachtige Azarenka maakte in juni haar rentree in het WTA-circuit. Op Wimbledon ging de tweevoudig grandslamwinnares (Australian Open 2012 en 2013) in de vierde ronde onderuit tegen de Roemeense Simona Halep en sindsdien speelde ze geen wedstrijd meer. Zo ontbrak Azarenka op de US Open en in de finale van de Fed Cup, die Wit-Rusland van de Verenigde Staten verloor. Voor de Australian Open kreeg ze een wildcard, maar ook op het eerste grandslamtoernooi van komend seizoen is haar deelname twijfelachtig.

MEEST RECENT