VIDEO. Dronken twintiger ondervindt aan den lijve dat een roltrap geen speelgoed is

Een Britse jongeman kwam woensdagnacht te weten dat het nogal pijnlijk kan zijn als je een roltrap sneller wil afdalen dan eigenlijk de bedoeling is. Samen met enkele vrienden wilde hij na een nachtje stappen de metro naar huis nemen, maar niet voor hij nog wat kattenkwaad had uitgehaald. Maar dat beklaagt hij zich nu enorm: “Zoveel pijn dat ik me ’s ochtends bijna niet kon bewegen.”

pjv

Wie dikwijls met de metro reist weet dat er enkele ongeschreven regels zijn waar men zich moet aan houden om de reis zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen en medereizigers zo min mogelijk lastig te vallen. In bepaalde situaties - vooral die situaties waar alcohol mee gemoeid is - worden die regels wel eens aan de laars gelapt, maar dat kan pijnlijke gevolgen hebben.

Dat kon deze jongeman woensdagnacht aan den lijve ondervinden toen na een feestje iets sneller een roltrap wilde afdalen dan zijn aangeschoten vrienden. Freddie (22) had er niks beter op gevonden dan op de leuning tussen twee roltrappen te gaan liggen om naar beneden te glijden, maar toen liep het faliekant mis.

“Hij en zijn vrienden waren overduidelijk dronken en waren erg uitbundig”, schreef iemand die getuige was van het pijnlijke - maar hilarische - incident. “Deze kerel was het meest onder invloed en ging op het middenste deel van de roltrappen zitten, alsof hij naar beneden ging glijden.”

Schaafwonden en blauwe plekken

De jongeman liet zich volledig gaan, maar raakte nog voor zijn avontuur werd gefilmd, een obstakel waardoor hij iets uit koers raakte. “Daarna raakte hij de tweede stopknop en maakte hij nog meer vaart. Tot hij plots in de lucht vloog.”

De vriend van Freddie, die de video maakte en op sociale media publiceerde, verzekerde iedereen dat zijn kameraad “niet echt gewond raakte” tijdens zijn snel ritje naar beneden. Hoewel hij na zijn val een tijdje op de grond bleef liggen, liep hij slechts enkele schaafwonden en blauwe plekken op.

De spectaculaire val van de dronken Brit werd ondertussen al miljoenen keren bekeken en gedeeld, waardoor hij een lokale beroemdheid in Londen is geworden. De twintiger reageerde ondertussen al in de Britse pers en verklaarde dat de pijn ’s ochtends “zo erg was”, dat hij zich bijna niet kon bewegen. “Ik had tien pintjes gedronken en ik dacht: ‘waarom niet’?”, aldus Freddie die zich die beslissing achteraf enorm beklaagde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER