Dit zijn de acht favoriete evenementen van Dalilla Hermans

Foto: Kris Van Exel, Patrick Hattori, Kris Hossey, IF, Photo News

Dit zijn de acht favoriete evenementen van Dalilla Hermans

Print

Dalilla Hermans is tot de top van het Vlaamse tv-landschap gebombardeerd. In dit bewogen jaar maakte ze furore met haar opiniestukken en werd ze een favoriete gast van praatprogramma’s. ‘Slimste Mens’ werd ze net niet, maar de meest gegoogelde vrouw in België wel. Dit drukke leven combineert ze met het moederschap. De website FindOut zat samen met de vrolijke en intelligente Dalilla en maakte een lijstje: waar besteedt zij graag haar beperkte vrije tijd aan?

Dit zijn de acht favoriete evenementen van Dalilla Hermans
Foto: Patrick Hattori

1. 30 jaar Soulsister

In het najaar van 1986 kwam de debuutsingle van Soulsister uit. You Get To Me werd door pers en publiek enthousiast onthaald en betekende het begin van een unieke carrière in de Belgische popgeschiedenis. In 2016 – precies dertig jaar na hun debuut – plande Soulsister een jubileumtournee langs de Vlaamse theaters, met twee uitverkochte stops in De Roma. Dat smaakte naar meer. En zie, een jaar later komen ze terug om met evenveel enthousiasme het publiek te trakteren op een repertoire dat in dertig jaar alleen maar aan glans heeft gewonnen.

Dalilla Hermans: “Toen ik een jaar of acht-negen was heb ik met mijn beste vriendinnetje een brief geschreven naar De Droomfabriek. Onze droom was tijdens een concert van Soulsister achtergronddanseres te mogen zijn. We hebben heel lang aan die brief gewerkt (elke letter in een andere kleur!). We kregen helaas enkel een beertje van De Droomfabriek terug. Om maar te zeggen: Soulsister is voor mij puur jeugdsentiment. Ik zou graag met die vriendin gaan kijken in De Roma, checken of we onze ingestudeerde danspasjes nog kennen.”

Praktisch: De Roma, Borgerhout, donderdag 28 december, 20u. Vind meer informatie op Findout

2. Zino Moons in ‘The Barn’ op Wintervuur

Deze jonge Antwerpse duizendpoot betreedt het podium van The Barn in verschillende gedaantes. Met Onzin brengt hij jazzy slaapkamer-hiphop naar het Wintervuurplein. Zachte beats, vermengd met verknipte blues en soul. Bijgestaan door de engelenstem van Prisca Agnes Nishimwe, gaan ze verder als duo Zino & Prisca en tillen ze het instrumentale naar nieuwe hoogtes.

Dalilla Hermans: Zino Moons treedt op met Prisca Agnes Nishimwe en het is vooral voor haar dat ik ga. Prisca is naast een vriendin, ook een van de meest getalenteerde zangeressen en slam poets en... die ik ken. Ze trad vorig jaar op op Charlie’s GRRLfest. Helemaal alleen, a capella en op haar sokken en iedereen die er bij was moest huilen. Zo mooi. Echt een aanrader.

Praktisch: Spoor Oost, Borgerhout, vrijdag 5 januari, 15u. Vind meer informatie op Findout

3. The Love Below

Sinds 2006 staat The Love Below garant voor feelgood hip-hop, R&B grooves en héél veel Soul. Elke tweede zaterdag van de maand kan je in Bar Helder terecht voor dit Funky feestje. DJ Jazzy Jeff (The Fresh Prince), DJ Premier, N8N en anderen, verzorgen maandelijks de muziek. Elke maand kan je je verwachten aan verrassingsoptredens van de beste Urban Dj’s. Don’t believe the hype, come check it out!

Dalilla Hermans: “Ik ga niet meer zo vaak uit. Dat krijgen we niet geregeld met drie kleine kinderen in huis. Maar vroeger was ik vaste klant op The Love Below. De muziek is er altijd geweldig, de sfeer aangenaam. En ik hoor overal waaien dat Bar Helder dé nieuwe hotspot is in Antwerpen. Tijd om nog eens te gaan dansen!”

Praktisch: Bar Helder, Antwerpen, zaterdag 23 december, 23u. Vind meer informatie op Findout

Dit zijn de acht favoriete evenementen van Dalilla Hermans
Foto: Photo News

4. But is it Jazz?

Opnieuw zoekt Rataplan samen met The Writer’s Bench de grenzen en de stretch van het begrip jazz op.. Saxofonist en rapper Kinch is een fenomeen zowel in de jazz- als in de hiphop-scene. Hij mengt postbop jazz met hiphop en Engelse soul, en doet dat op een volstrekt overtuigende manier. MDC III, een van Mattias De Craene’s projecten, draait om sax en drums. Sinds het verschijnen van Interstellar Space, John Coltrane’s postuum uitgebrachte duoplaat met Rashied Ali, heeft de combinatie van sax en drums een aura van uitzonderlijke spirituele ambitie aangemeten gekregen.

Dalilla Hermans: “Mijn man is een enorme jazzliefhebber. Toevallig leerde ik vorige week tijdens een evenement de organisator van ‘But is it Jazz’ kennen. Hij nodigde ons prompt uit op de volgende editie in Rataplan.”

Praktisch: Rataplan, Borgerhout, vrijdag 22 december, 20u. Vind meer informatie op Findout

Dit zijn de acht favoriete evenementen van Dalilla Hermans
Foto: RR

5. Pettson & Findus - Pettson’s belofte

Pettson’s belofte is Scandinavische film vol levenskunst voor kinderen vanaf 4 jaar. Over een bejaarde bompa en een ongeneeslijk nieuwsgierige kat waar geen kerstman tegenop kan. Deze derde film uit een reeks van 4, is gebaseerd op het boek ‘Een Kerstman voor Findus’ van Sven Nordqvist.

Dalilla Hermans: “Ik probeer in schoolvakanties af en toe iets met een van de kinderen apart te plannen. Deze film zou ik graag met mijn zoontje, de oudste, gaan kijken. Ik was als kind fan van de boeken van Pettson & Finch dus het lijkt me een ideale moeder-zoon-uitstap.”

Praktisch: De Studio/Villanella Antwerpen, woensdag 27 december, 15u. Vind meer informatie op Findout

Dit zijn de acht favoriete evenementen van Dalilla Hermans
Foto: if

6. Café au Lait NY Party

Café au lait en Het Felix Pakhuis slaan de handen in elkaar om jou een funky nieuwjaar te bezorgen. Met twee zalen en talloze Dj’s waaronder Fonkee Monk, Dj Kobalt, Tommy Milfnikka en Dj Bubba, kan je je verwachten aan een avond vol Disco love en African Bliss. Ga al swingend het nieuwe jaar in! Hoe vier jij nieuwjaar dit jaar? Bekijk op FindOut alle nieuwjaarsfeestjes!

Dalilla Hermans: “We vieren nieuwjaar dit jaar bij vrienden thuis, maar àls ik uiteindelijk toch zou uitgaan, is de kans groot dat ik op de Café Au Lait party zou belanden. Altijd topsfeer, en ‘my kinda music’. “

Praktisch: Felix Pakhuis, Antwerpen, Zondag 31 december, 23u, Vind meer informatie op Findout

7. Binnenstebuiten 3+

Binnenstebuiten is een speels bewegingsatelier in een interactieve tentoonstelling met Diane Batens als gids. Op muziek van Bach ontdekken kinderen en ouders wat er in de kleurrijke kussenstructuur verborgen zit. Elk gevonden object krijgt een nieuwe functie, een nieuw leven, een eigen plek. Met al wat van binnen naar buiten is gebracht, wordt op het einde een galant barokbal georganiseerd. Kijkers worden makers.

Dalilla Hermans: “Het is vaak moeilijk leuke activiteiten te vinden om te doen met de kindjes.Ze zijn alledrie onder de 5 jaar, en het culturele aanbod voor die leeftijdsgroep is erg beperkt. Dit is een van de redenen dat ik zo’n fan ben geworden van FindOut. Nu weten we wat te doen tijdens de vakantie! Vooral nu ik ontdekt heb dat er een atelier is voor kinderen vanaf 3 vlak bij ons in de buurt.”

Praktisch: cc Berchem, dinsdag 26 december, 10.30u. Vind meer informatie op Findout

Dit zijn de acht favoriete evenementen van Dalilla Hermans
Foto: Kris Hossey

8. Slotfeest Wintervuur

Na een geweldig festival gevuld met circus- en theatervoorstellingen, kan je Wintervuur in stijl vaarwel komen zeggen. Op de laatste dag van het festival steken de Borgerhoutse Reuskens het vuur aan de lont van de Burning Dragon. Hierna laat Ell Circo D’ell Fuego zich van zijn acrobatische kant zien. Om klokslag 19 uur ontbrandt de draak in een combinatie van gasvlammen, Bengaals vuur, rotjes, knallers en een heuse steekvlam als apotheose. Na de circus- en theatervoorstellingen, sluit Dans Dans om 22u de concertreeks van deze Wintervuur-editie in The Barn. En voor wie de Wintervuur-vibe nog even vast wil houden: vanaf 23u is iedereen welkom op de afterparty in Trix!

Dalilla Hermans: Wintervuur is een fijn familiefestival, dus de kans is groot dat we eens een kijkje gaan nemen op het slotfeest. Warme drankjes, kampvuren, knipperlichtjes: love it!

Praktisch: Spoor Oost, Borgerhout, zaterdag 6 januari 2018, 19u. Vind meer informatie op Findout

Externe links
DOEN!