Opmerkelijke ontdekking: kustwacht treft zeeschildpad aan die rondzwemt met 800 kilogram cocaïne

De Amerikaanse kustwacht heeft onlangs beelden vrijgegeven van een wel erg opmerkelijke reddingsactie. In de Grote Oceaan troffen ze op een gegeven moment een zeeschildpad aan die verstrikt raakte in een touw dat een heleboel pakketjes cocaïne met elkaar verbond. In totaal konden ze 800 kilogram aan drugs opvissen.

kmlo

De video die de kustwacht deelde op sociale media dateert van 19 november. Toen ze een onderzoek wilden starten nadat ze een gebied met veel afval hadden opgemerkt, kregen Mark Krebs en zijn team de gewonde schildpad in de gaten. “Er waren duidelijk schaafwonden zichtbaar op zijn nek en vinnen”, vertelde de Amerikaanse kustwacht.

Eens de commandant op de hoogte werd gesteld, schoten ze in actie. In alle voorzichtigheid probeerden ze alle touwen weg te snijden om het dier te bevrijden. “In totaal kon de crew ruim 22 meter touw recupereren, net als de 800 kilogram cocaïne die in het water lag. De totale waarde van de drugs bleek meer dan 53 miljoen dollar.

De schildpad werd gered tijdens een 68 dagen durende drugspatrouille langs de Centraal-Amerikaanse kust. De operatie leverde straffe resultaten op. In totaal kon het team 6.755 kilogram cocaïne in beslag nemen, net als ruim zes kilogram aan marihuana. 24 vermeende smokkelaars werden gearresteerd. Het maakte allemaal deel uit van Operatie Martillo, een internationale operatie van achttien landen die zich richt op criminele organisaties die illegale ladingen vervoeren.