© Getty Images/iStockphoto

De vakantietrends voor 2018: fit blijven en ontdekken

De Belg houdt niet langer alleen van een klassieke strandvakantie of skiën in de winter. Wel integendeel: het ziet er naar uit dat in 2018 de ‘fitcation’, een vakantie met de nadruk op fit blijven, en de verrassende ontdekkingsreisjes fors aan belang zullen winnen.

gjs

Dat blijkt uit informatie van touroperatoren Neckermann en Thomas Cook, die het zoekgedrag op hun websites analyseerden en daar de populairste bestemmingen en soorten reizen voor het komende jaar uit haalden.

Wat meteen opvalt, is dat de klassieke strandvakantie net als een skireis in de winter enorm populair blijft. Maar daarnaast winnen andere soorten van reizen duidelijk aan interesse van de Belg.

Denk maar aan de ‘fitcation’, een vakantie waar de nadruk ligt op fit blijven. De vakantieganger vult zijn dagen naast genieten met yoga, fietsen, joggen en wandelen. Een combinatie van ontspanning en inspanning, en dan nog het liefst met wat cultuur erbij. “Met een professionele coach aan yoga doen, en nadien op bezoek in een pittoresk stadje in Montenegro. Het lijkt de trend voor 2018 te worden”, klinkt het bij de operators.

Wat citytrips betreft, kondigen zich heel wat verrassende populaire bestemmingen aan. De Belg wil niet langer, zoals dat al vele jaren het geval is, alleen naar Parijs of Londen. Veel hoger op de verlanglijst staan nu Warshau, Bilbao, Billund, Vilnius, Valetta en Bazel, om er maar enkele op te noemen.

2018 zou ook wel eens het jaar van de cruise kunnen worden. Hoe verder, hoe liever, blijkt ook. De ene dag bezoeken de vakantiegangers een grootstad en de volgende een natuurdomein, en dat is niet langer alleen iets voor gepensioneerden of senioren. Ook jonge mensen tonen interesse in een cruise die bijvoorbeeld van Seattle naar Alaska gaat.

Voor de klassieke vakanties zijn dit de tien populairste bestemmingen, aldus Neckermann en Thomas Cook: Tenerife, Turkije, Tunesië, Kaapverdië, Egypte, Kreta, Kos, Mallorca, Marokko en Rhodos. Dat de klassieke bestemmingen populair blijven, bevestigt ook TUI. Daar blijkt dat de komende kerstvakantie vooral reizen ingelegd worden naar Spanje, de Spaanse eilanden, de Canarische eilanden en andere zonnige landen.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Reizen