© Sebastian Steveniers

Akkoord tussen Triple Living en Groep Caenen over Slachthuissite

Land Invest Group, Groep Caenen en Triple Living bevestigen dat ze vanavond een bindende raamovereenkomst hebben ondertekend rond de overdracht van het project Slachthuissite. Triple Living neemt de ontwikkeling van de site dus over van Land Invest Group, op voorwaarde dat traditioneel boekenonderzoek gunstig verloopt. Het akkoord is een belangrijke stap voorwaarts in het dossier.

CWil

De betrokken partijen ontkennen echter dat er – zoals in de pers gemeld – sprake is geweest van een koop – wederkoop van de gronden tussen Land Invest Group en Groep Caenen. Het gaat hier over een financiering van Caenen aan Land Invest, waarvan de borgstelling werd vrijgegeven.

Met het akkoord komt de ontwikkeling van de hele site door Triple Living - de ontwikkelaar achter onder meer Nieuw Zuid - een serieuze stap dichterbij. Bovendien benadrukken de onderhandelende partijen dat de onderhandelingen in een constructieve sfeer verlopen, ondanks tegenstrijdige berichtgeving in de media. Triple Living zegt weliswaar voorlopig niet verder te kunnen uitweiden over de onderhandelingen en de specificaties, zolang het administratief onderzoek van de boeken loopt. Wel benadrukt het ten gepaste tijden in dialoog te gaan met Stad, stadsbouwmeester, intendant en omwonenden.

Lins Tower

Er is nog geen akkoord over de verkoop van de gronden van de in aanbouw zijnde Lins Tower aan Triple Living. Die onderhandelingen lopen nog. Triple Living moet daarvoor nog een akkoord bereiken met het Luikse pensioenfonds OGEO, dat de helft van de aandelen van Land Invest heeft.

MEER OVER vastgoedrel

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio