K3’tjes vrijuit: “Toen ik maandverband kocht, vroeg een man mij of de ‘rode soldaatjes’ er waren”

Foto: Overal K3

K3’tjes vrijuit: “Toen ik maandverband kocht, vroeg een man mij of de ‘rode soldaatjes’ er waren”

Print

Twee jaar geleden was heel Vlaanderen en Nederland getuige van hoe drie onbekende meisjes gebombardeerd werden tot sterren. Hanne, Marthe en Klaasje stapten uit de anonimiteit en veroverden als K3 in een recordtempo duizenden harten. Daarom nodigt Niels Destadsbader hen tijdens het VTM-programma ‘Overal K3’ uit voor een gesprek waarin hij antwoorden zoekt op vragen die iedereen zich stelt.

“Twee jaar geleden waren Hanne, Marthe en Klaasje nog bange vogeltjes die geen idee hadden wat hen zou overkomen. Vandaag vormen ze het populairste trio van Vlaanderen en Nederland. In ‘Overal K3’ praat ik met de meisjes over de rollercoaster van hun leven”, aldus Niels. Als presentator van ‘K3 Zoekt K3’ kent hij de meisjes van voor de start van hun carrière. Hij heeft de metamorfose van onbekende studentjes tot Vlaanderens en Nederlands favoriete sterren van kortbij meegemaakt en kroont zichzelf dus tot ideale gastheer.

K3-sneltrein

Duizenden meisjes voelden zich twee jaar geleden geroepen om de nieuwe K3 te worden. “Toen ik hoorde dat er een nieuwe K3 werd gezocht, dacht ik: dat is iets voor mij. Ik zou echt een goed K3’tje zijn, maar ze moeten mij wel nog leren zingen, dansen en acteren”, lacht Hanne. Ze schreef zich in en de rest is geschiedenis. De K3-sneltrein was vertrokken.

De meisjes namen afscheid van hun oude leven en maakten een volledige nieuwe start. Klaasje liet haar familie en vrienden in Nederland achter om haar droom na te jagen. En dat heeft een grote impact op haar: “Ik zou op een vrije voormiddag graag eens koffie willen gaan drinken met een vriendin. Dat gaat niet als zij op anderhalf uur rijden van mij wonen.”

Verborgen camera

De meisjes werden van de ene dag op de andere publieke figuren. En dat zorgt soms voor vreemde situaties, aldus Marthe: “Als ik ga winkelen, kijken mensen in mijn kar. Toen ik maandverband kocht, vroeg een man mij of de ‘rode soldaatjes’ er waren”.

Voor één keer stappen de meisjes ook uit hun comfortzone en trekken ze voor ‘Overal K3’ de straat op voor een verborgen cameragrap. Ze lezen ook tweets over hunzelf voor en beantwoorden de moeilijkste vragen. Ook muzikaal komen ze verrassend uit de hoek. Door een medley te zingen van hun favoriete nummers, van Lady Gaga, over Marco Borsato tot Kings of Leon, bewijzen de meisjes dat zingen nog steeds hun ‘core business’ is.

‘Overal K3’, donderdag 21 en 28 december, om 20.35 op VTM.